detector.media
07.10.2013 14:17
Сергій Воропаєв йде з УНІАН і розвиватиме інтернет-проект «ЄС - плюс»
Сергій Воропаєв йде з УНІАН і розвиватиме інтернет-проект «ЄС - плюс»

Власкор інформаційного агентства УНІАН у Брюсселі Сергій Воропаєв вирішив залишити роботу у штаті агенції. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

«Я вирішив піти з УНІАН. Заяву за власним бажанням відправив ще в п'ятницю ввечері (4 жовтня - Ред.) і вже отримав схвалення генерального директора. Прощаючись з агентством, в якому я (зізнаюсь, до свого чималого здивування) відпрацював неповних 10 років, я хочу подякувати всім тим, з ким мені пощастило працювати за цей час», - пише пан Воропаєв.

 

За його словами, більшість професіоналів пішли з УНІАН. «У період з 2004 по 2012 рік (і ще півроку до того - у 2003) мені пощастило працювати в справжній команді», - зазначає Сергій Воропаєв.

 

Своє звільнення журналіст пов'язує із рішенням керівництва УНІАН відкликати його з посади у Брюселі й призначити власкором у Мінську. За словами пана Воропаєва, він з недовірою поставився до пропозицій керівництва агенції щодо нової посади, оскільки йому не запропонували прилетіти за трудовою, а попросили тільки прислати заяву про звільнення поштою.

 

Сергій Воропаєв також повідомив, що наразі залишається в Брюсселі і продовжуватиме займатися журналістикою - зокрема, працюватиме над власним інтернет-проектом новин ЄС «ЄС - плюс».

 

Нагадаємо, керівництво інформаційної агенції УНІАН ухвалило рішення провести планову ротацію серед кореспондентів. Власкора УНІАН у Брюсселі Сергія Воропаєва вирішили перевести на іншу посаду, водночас запросили колишнього шеф-редактора Української служби BBC в Лондоні Ростислава Хотина очолити офіс у Брюсселі, який має стати шеф-кореспондентським офісом по Західній і Центральній Європі. Керівництво УНІАН запропонувало Сергію Воропаєву посаду шеф-кореспондента з питань СНД, Митного союзу і Єдиного економічного простору.

 

НМПУ розцінила дії керівництва УНІАН щодо свого кореспондента в Брюсселі, як ще один приклад «розправи над журналістами, які не бояться відстоювати право на професію та дотримання професійних стандартів».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY