У КМДА пояснили, чому взялися за комунальні кінотеатри

29 Серпня 2013
6219
29 Серпня 2013
11:14

У КМДА пояснили, чому взялися за комунальні кінотеатри

6219
У КМДА пояснили, чому взялися за комунальні кінотеатри

У комунальних кінотеатрах Києва виконавча служба діяла на підставі рішення суду і припинила їх незаконну і неефективну діяльність збитки від якої становили близько 4 мільйонів гривень. Далі усі 8 кінотеатрів будуть поставлені на дотацію міської влади. Про таке в ефірі 5-го каналу заявив заступник голови КМДА Віктор Корж.

 

«Нездоровий ажіотаж довкола цього питання створений штучно, іде абсолютно нормальний процес повернення комунальних кінотеатрів у комунальну власність. Як комунальні підприємства ці кінотеатри не працювали. Замість комунальних підприємств там почали працювати приватні товариства, які не звітували перед київською владою, які не платили жодного податку, які працювали в інтересах цих товариств. І фактично, комунальне майно перейшло у руки приватних осіб», - зазначив чиновник.

 

«Загальна сума збитків - близько 4 мільйонів гривень. Завищенні штати - тільки за рахунок оптимізації апаратів управління і за рахунок скорочення «мертвих душ», осіб, які по факту не працювали, заощаджується 2,2 мільйона гривень», - наголосив пан Корж.

 

«У нас є фінансові документи, безглузді кадрові рішення, фантастичні заробітні плати, «мертві душі», занепад. Приміром кінотеатр «Київська Русь» знаходиться в аварійному стані і для цього не треба цікавитись якимись документами, просто треба туди зайти. В кінотеатрі працювали виконавча служба на підставі рішення суду і припинила незаконну, неефективну діяльність. Для нас сьогодні це важливий соціальний проект - об'єднанні дитячі кінотеатри, об'єднанні 8 кінотеатрів, про які йшло багато розмов. Вони будуть поставленні на дотацію міської влади», - заявив заступник голови КМДА

 

Ці слова заперечив директор кінотеатру «Київська Русь» Станіслав Ситник, який наголосив, що товариство з обмеженою відповідальністю створене на базі кінотеатру Київська Русь» не нанесло жодної шкоди бюджету, а самостійно за власний кошт, утримувало кінотеатр і виплачувало заробітну плату працівникам і сплачувало орендну плату і усі податки.

 

«ТОВ «Культурний центр Київська Русь» було створенню з членів колективу комунального підприємства. Тому комунальне підприємство на сьогоднішній день не виконує ніякої діяльності, бо у комунального підприємства нема фінансування, жодної копійки з бюджету в кінотеатр «Київська Русь» не поступало. Все, що зроблено на сьогоднішній день у кінотеатрі - це зароблено трудовим колективом. Всі ці роки, які трудовий колектив в оренді був і виконував свої зобов'язання, гроші вкладалися в кінотеатр», - заявив Синик.

 

Скептично до слів заступника голови КМДА поставився і член Комітету ВР з питань культури і духовності Олександр Бригинець.

 

«Якщо би це відповідало дійсності, то воно би точно набуло би форму судових рішень. Тобто, якщо справді є якийсь колектив, чи якійсь співробітник, чи якась людина, яка незаконно використовує майно, чи вона щось там краде - для цього є суд і прокуратура, які мають провести розслідування», - заявив Бригинець.

 

Нагадаємо, кінотеатр «Київська Русь» було закрито 23 серпня. Директор тоді заявив про рейдерське захоплення.

 

Раніше київська влада заявила про об'єднання комунальних кінотеатрів у комунальне підприємство «Київкінофільм», до якого мають увійти «Братислава», «Київська Русь», «Лейпциг», «Ленінград», «Росія», «Флоренція», «Загреб», «Кінотеатр імені Шевченка», «Краків», «Кінотеатр імені Гагаріна». Окрім об'єднання бухгалтерії закладів, влада планує запровадити однакові квитки на сеанси. У середньому вони коштуватимуть 10-35 грн, на сеанси 3D - близько 40 грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6219
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду