Припинила вихід одеська незалежна газета «Юг»

Припинила вихід одеська незалежна газета «Юг»

27 Серпня 2013
8089
27 Серпня 2013
13:56

Припинила вихід одеська незалежна газета «Юг»

8089
Припинила вихід одеська незалежна газета «Юг»
Припинила вихід одеська незалежна газета «Юг»

В Одесі припинила вихід незалежна газета «Юг», якій нещодавно виповнилося 75 років. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на інформацію співробітників видання.

 

У редакції газети стверджують, що закриття видання пов'язане, насамперед, з фінансовими труднощами. У номері видання від 27 липня з'явилося повідомлення про те, що редакція пішла з 1 серпня на двотижневі канікули. Однак вихід газети «Юг» так і не відновився, а в середині серпня редактор газети заявила співробітникам, що грошей немає і всі повинні звільнитися. «Нам сказали, що на випуск газети немає грошей. Не кажучи вже про виплати заробітної плати, яка давно стала мізерною», - розповіли співробітники газети «Юг».

 

На переконання співробітників, видання знищували планомірно протягом останніх декількох років за її опозиційні до місцевої влади публікації. Розповсюдження газети через кіоски стало практично неможливим: як стверджують у редакції, тираж «ховали під прилавок за вказівкою згори».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», газета «Юг» у 2011 році була змушена звернутися до Господарського суду Одеської області з вимогою зобов'язати комунальне підприємство Одеської обласної ради «Видавництво «Чорномор'я» не перешкоджати в користуванні редакційними приміщеннями.

 

За словами журналістів, останні кілька років в приміщеннях редакції відключали опалення в осінньо-зимовий період, і співробітники змушені були працювати у верхньому одязі.

 

Як раніше повідомлялося, у лютому минулого року редактори одеських ЗМІ Сергій Братчук (телеканал «Нова Одеса»), Іван Мельник (газета «Чорноморські новини»), Ігор Столяров (інтернет-газета «Погляд з Одеси») та Ольга Кологрева (газета «Юг») заявили про факти утиску свободи слова в регіоні. У заяві, зокрема, зазначалося, що «знищується різними способами незалежна облгазета «Юг».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8089
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду