detector.media
27.08.2013 13:56
Припинила вихід одеська незалежна газета «Юг»
Припинила вихід одеська незалежна газета «Юг»

В Одесі припинила вихід незалежна газета «Юг», якій нещодавно виповнилося 75 років. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на інформацію співробітників видання.

 

У редакції газети стверджують, що закриття видання пов'язане, насамперед, з фінансовими труднощами. У номері видання від 27 липня з'явилося повідомлення про те, що редакція пішла з 1 серпня на двотижневі канікули. Однак вихід газети «Юг» так і не відновився, а в середині серпня редактор газети заявила співробітникам, що грошей немає і всі повинні звільнитися. «Нам сказали, що на випуск газети немає грошей. Не кажучи вже про виплати заробітної плати, яка давно стала мізерною», - розповіли співробітники газети «Юг».

 

На переконання співробітників, видання знищували планомірно протягом останніх декількох років за її опозиційні до місцевої влади публікації. Розповсюдження газети через кіоски стало практично неможливим: як стверджують у редакції, тираж «ховали під прилавок за вказівкою згори».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», газета «Юг» у 2011 році була змушена звернутися до Господарського суду Одеської області з вимогою зобов'язати комунальне підприємство Одеської обласної ради «Видавництво «Чорномор'я» не перешкоджати в користуванні редакційними приміщеннями.

 

За словами журналістів, останні кілька років в приміщеннях редакції відключали опалення в осінньо-зимовий період, і співробітники змушені були працювати у верхньому одязі.

 

Як раніше повідомлялося, у лютому минулого року редактори одеських ЗМІ Сергій Братчук (телеканал «Нова Одеса»), Іван Мельник (газета «Чорноморські новини»), Ігор Столяров (інтернет-газета «Погляд з Одеси») та Ольга Кологрева (газета «Юг») заявили про факти утиску свободи слова в регіоні. У заяві, зокрема, зазначалося, що «знищується різними способами незалежна облгазета «Юг».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY