Сьогодні в «Окремій думці» з Єгором Чечериндою на ТВі - учасники подій під Київрадою

Сьогодні в «Окремій думці» з Єгором Чечериндою на ТВі - учасники подій під Київрадою

19 Серпня 2013
6028

Сьогодні в «Окремій думці» з Єгором Чечериндою на ТВі - учасники подій під Київрадою

6028
ПРЕС-РЕЛІЗ
Сьогодні в «Окремій думці» з Єгором Чечериндою на ТВі - учасники подій під Київрадою
Сьогодні в «Окремій думці» з Єгором Чечериндою на ТВі - учасники подій під Київрадою

За кілька годин до відкриття  сесії Київради на прилеглих до будівлі на Хрещатику,36 вулиць опозицією було нараховано декілька десятків автобусів з людьми у штатському. Про це в ефірі сьогоднішньої програми «Окрема думка» з Єгором Чечериндою заявив гість судії, голова аналітичної служби ВО «Свобода», кандидат у народні депутати по  округу №223 (м.Київ) Юрій Левченко.

 

«Ми нарахували близько 300 «тітушок». Вони стояли на всіх входах-виходах  до КМДА», - заявив він.  Окрім того, Левченко повідомив, що в самому приміщенні було багато правоохоронців, одягнутих  у форму без пізнавальних знаків.  

 

Інший гість передачі, керівник фракції «Батькіщина» в Київраді Тетяна Меліхова повідомила, що сьогодні до і під час проведення сесії Київради, всі ліфти в будівлі КМДА були вимкнені,  а кожен поверх був заблокований на вхід міліцією.

 

Вона також підтвердила інформацію, що всіма діями міліції керував депутат-«регіонал» Владислав Лук'янов. «Він не просто говорив що і як робити, він віддавав міліції чіткі накази», - заявила Меліхова.

 

Окрім того, Юрій Левченко  розповів про велику кількість провокаторів, які  збурювали людей, провокуючи   сутички. Саме такий провокатор, на його думку, і штовхнув у спину кореспондента ТВі Ксенію Веркалець, коли вона намагалася взяти інтерв'ю в полковника міліції, який не хотів представлятися.

 

«Правоохоронці покривають бандитів,  а бандити - допомагають правоохоронцям», - резюмував він.

 

Юрій Левченко також повідомив, що до опозиційних протестувальників підходили київські вчителі, яким було наказано прийти в цей день   під стіни Київради. Вчителі вибачалися, кажучи, що у разі їхнього ігнорування сьогоднішньої сесії,  їм погрожували звільненням.

 

Тетяна Меліхова також повідомила, що вже написала заяву до Генпрокуратури  з вимогою порушити кримінальну справу по факту побиття народних депутатів під КМДА.

 

Нагадаємо: сьогоднішнє засідання Київради протривало лише 11 хвилин. За цей час депутати під керівництвом секретаря Галини Гереги ухвалили кілька рішень - 4 постанови і звернення до парламенту про призначення виборів у столиці.

 

Депутати голосували одноголосно. Зареєструвалося 79 депутатів зі 120.

 

До початку роботи Київради бійці «Беркуту» виламали двері й увірвалися до одного з приміщень Київради. Правоохоронці застосували силу до опозиційних депутатів, намагаючись вигнати їх із приміщення.

 

Депутатів Київради від фракції «Батьківщина» до сесійної зали не пропустили. Натомість народних депутатів, які прорвалися всередину, заблокували в окремих приміщеннях. Серед заблокованих депутатів - Яценюк, Мартиненко, Пашинський, Княжицький, Іллєнко та інші.

 

За інформацією народного депутата Миколи Княжицького, «Беркут» проводив свою операцію під наглядом «регіонала» Владислава Лук'янова.

 

Прес-служба каналу ТВі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба каналу ТВі
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6028
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду