detector.media
19.08.2013 14:46
Сьогодні в «Окремій думці» з Єгором Чечериндою на ТВі - учасники подій під Київрадою
Сьогодні в «Окремій думці» з Єгором Чечериндою на ТВі - учасники подій під Київрадою
ПРЕС-РЕЛІЗ

За кілька годин до відкриття  сесії Київради на прилеглих до будівлі на Хрещатику,36 вулиць опозицією було нараховано декілька десятків автобусів з людьми у штатському. Про це в ефірі сьогоднішньої програми «Окрема думка» з Єгором Чечериндою заявив гість судії, голова аналітичної служби ВО «Свобода», кандидат у народні депутати по  округу №223 (м.Київ) Юрій Левченко.

 

«Ми нарахували близько 300 «тітушок». Вони стояли на всіх входах-виходах  до КМДА», - заявив він.  Окрім того, Левченко повідомив, що в самому приміщенні було багато правоохоронців, одягнутих  у форму без пізнавальних знаків.  

 

Інший гість передачі, керівник фракції «Батькіщина» в Київраді Тетяна Меліхова повідомила, що сьогодні до і під час проведення сесії Київради, всі ліфти в будівлі КМДА були вимкнені,  а кожен поверх був заблокований на вхід міліцією.

 

Вона також підтвердила інформацію, що всіма діями міліції керував депутат-«регіонал» Владислав Лук'янов. «Він не просто говорив що і як робити, він віддавав міліції чіткі накази», - заявила Меліхова.

 

Окрім того, Юрій Левченко  розповів про велику кількість провокаторів, які  збурювали людей, провокуючи   сутички. Саме такий провокатор, на його думку, і штовхнув у спину кореспондента ТВі Ксенію Веркалець, коли вона намагалася взяти інтерв'ю в полковника міліції, який не хотів представлятися.

 

«Правоохоронці покривають бандитів,  а бандити - допомагають правоохоронцям», - резюмував він.

 

Юрій Левченко також повідомив, що до опозиційних протестувальників підходили київські вчителі, яким було наказано прийти в цей день   під стіни Київради. Вчителі вибачалися, кажучи, що у разі їхнього ігнорування сьогоднішньої сесії,  їм погрожували звільненням.

 

Тетяна Меліхова також повідомила, що вже написала заяву до Генпрокуратури  з вимогою порушити кримінальну справу по факту побиття народних депутатів під КМДА.

 

Нагадаємо: сьогоднішнє засідання Київради протривало лише 11 хвилин. За цей час депутати під керівництвом секретаря Галини Гереги ухвалили кілька рішень - 4 постанови і звернення до парламенту про призначення виборів у столиці.

 

Депутати голосували одноголосно. Зареєструвалося 79 депутатів зі 120.

 

До початку роботи Київради бійці «Беркуту» виламали двері й увірвалися до одного з приміщень Київради. Правоохоронці застосували силу до опозиційних депутатів, намагаючись вигнати їх із приміщення.

 

Депутатів Київради від фракції «Батьківщина» до сесійної зали не пропустили. Натомість народних депутатів, які прорвалися всередину, заблокували в окремих приміщеннях. Серед заблокованих депутатів - Яценюк, Мартиненко, Пашинський, Княжицький, Іллєнко та інші.

 

За інформацією народного депутата Миколи Княжицького, «Беркут» проводив свою операцію під наглядом «регіонала» Владислава Лук'янова.

 

Прес-служба каналу ТВі

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY