UMH могли продати не Курченку і дорожче (ВІДЕО)

UMH могли продати не Курченку і дорожче (ВІДЕО)

21 Червня 2013
4496
21 Червня 2013
16:34

UMH могли продати не Курченку і дорожче (ВІДЕО)

4496
UMH могли продати не Курченку і дорожче (ВІДЕО)
UMH могли продати не Курченку і дорожче (ВІДЕО)

Сьогодні, 21 червня, президент UMH group Борис Ложкін під час міні-прес-конференції повідомив, що медіахолдинг могла придбати не тільки група Сергія Курченка СЄПЕК (ВЕТЭК).

 

Пан Ложкін сказав, що переговори про продаж всього медіахолдингу або його часток велися не тільки із групою СЄПЕК (ВЕТЭК). «Перший раз пропозиція про продаж компанії цілком надійшло ще влітку минулого року від однієї з російських медіакомпаній. Але умови, які запропонували, були гіршими, ніж пропозиції групи Сергія Курченка», - сказав президент UMH group.

 

Раніше в інтерв'ю виданню Forbes Борис Ложкін розповів, що його медіахолдинг зіткнувся із проблемами залучення незалежного фінансування: «У грудні минулого року ми хотіли залучити фінансування, провівши IPO на Варшавській біржі. Але ми зіткнулися з принизливо низькою оцінкою компанії - відношення до українського бізнесу в Європі дуже скептичне. Навіть інвестбанкіри з Dragon Capital, які готували угоду, сказали, що це погані умови». При цьому він підкреслив, що «в UMH є боргове навантаження, інвестиційні плани».

 

Борис Ложкін повідомив, що новий етап переговорів з російськими інвесторами UMH group активізувала у березні поточного року. «Вони пропонували більшу суму, ніж СЄПЕК, але угода була структурована на три роки - ми не хотіли брати на себе такі ризики», - сказав він.

 

На переговори з Курченком вплинула, за словами пана Ложкіна, позиція його партнерів: «Пропозиція від СЄПЕК у співвідношенні час/гроші виявилося не гірше, ніж пропозиція росіян. Всі партнери наполегливо рекомендували погодитися на ці умови. Пропозиція СЄПЕК була дуже привабливою в сьогоднішніх ринкових умовах».

 

Пан Ложкін також підкреслив, що на прийняття рішення також вплинули також обіцянки Сергія Курченка вкласти $ 100 млн у розвиток компанії протягом трьох років. За словами президента UMH group, йому довелось вирішувати дилему: або він відмовляється від продажу і продовжує розвивати UMH без необхідного фінансування, або укладає угоду, і UMH розвивається набагато швидше.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», група СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка поки що не повністю розрахувалась згідно угоди купівлі-продажу UMH group: на сьогоднішній день отримано близько 50% суми, друга частина виплат структурована на період до березня наступного року.

 

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4496
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду