UBG не змогла отримати ліцензії на три канали

24 Травня 2011
19270
24 Травня 2011
13:19

UBG не змогла отримати ліцензії на три канали

19270
Корпорація планує подати дві заявки в цифрові мультиплекси
UBG не змогла отримати ліцензії на три канали

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не видала корпорації UBG ліцензії на три супутникові канали - «Добро-ТВ», Z і UkrainianFashion. За видачу ліцензії проголосували лише три члени Нацради з шести присутніх (Володимир Манжосов, Лариса Мудрак, Микола Фартушний - за, Оксана Головатенко, Ірина Опілат, Оксана Єлманова - утрималися).

 

Заявки на отримання ліцензій подали компанії ТОВ «Дитячий канал» («Добро-ТВ»), ТОВ «Підлітковий канал» (Z) і ТОВ «Юкрейніанфешн» (UkrainianFashion). Їх представляв віце-президент корпорації UBG Артем Ткачов.

 

За його словами, ідея створення медіахолдингу в UBG виникла півроку тому. Заявки були подані до Нацради 21 квітня.

 

«Добро-ТВ» - це просвітницько-розважальний канал з фільмопоказом про здоровий спосіб життя, цільова аудиторія - мами, яких цікавить здоров'я дітей. Програми створюватимуть на базі медичної клініки «Добробут», що належить UBG. Для цього в клініці хочуть збудувати студію. Канал планує вийти на обсяги власного продукту до 80% (у заявці на ліцензію наразі йдеться про 41%).

 

Z - розважально-просвітницький канал для дітей віком до 17 років. «Ми сподіваємося, що це буде дитяча Вікіпедія в телевізійному форматі», - описав телепроект Артем Ткачов. Канал планує вийти на обсяги власного виробництва 30-40%.

 

UkrainianFashion - культурно-мистецький канал про українську еліту й бомонд, який розкриватиме тезу, що українцем бути модно. Через рік заплановано давати в ефір до 50% власних програм.

 

Артем Ткачов нагадав, що UBG придбала частку в діловому супутниковому каналі UBC, отримавши операційний контроль на 3 роки, а також українську версію музичного супутникового каналу A-One. За його словами, на UBCпрацює 80 осіб, є дві студії. Для медіахолдингу заплановане будівництво ще двох студій. «Кожен канал отримає інвестиції обсягом 10-20 млн гривень. Протягом восьми місяців ми сформуємо команду і розгорнемо виробництво», - запевнив пан Ткачов.

 

Старт мовлення трьох нових супутникових каналів запланований на 1 жовтня, A-One - на 1 липня, а UBC, як відомо, вже мовить кілька років.

 

Окрім цього UBG планує подати дві заявки на місця в цифрових мультиплексах, повідомив пан Ткачов.

 

Трьом членам Нацради виявилося недостатньо озвученої інформації. Вони закинули представнику компанії, що їм бракує письмової або відеопрезентації. Відтак, рішення про видачу ліцензії не набрало достатню кількість голосів. Перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко закликала UBG краще підготуватися до засідання й подавати документи заново, після чого регулятор розгляне заявку.

 

Нагадаємо, нещодавно корпорація UBG заявляла про намір запустити три нішеві телеканали.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19270
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду