Перший кримський дитячий телеканал Lale розпочне мовлення в День захисту дітей

Перший кримський дитячий телеканал Lale розпочне мовлення в День захисту дітей

30 Травня 2013
12232
30 Травня 2013
15:32

Перший кримський дитячий телеканал Lale розпочне мовлення в День захисту дітей

12232
Перший кримський дитячий телеканал Lale розпочне мовлення в День захисту дітей
Перший кримський дитячий телеканал Lale розпочне мовлення в День захисту дітей

1 червня, у День захисту дітей, сімферопольська телекомпанія «Атлант-СВ» (телеканал ATR, радіо «Мейдан») із супутника Astra 4A (4.8° E) почне мовлення першого в Криму дитячого телеканалу Lale. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Lale створено на базі кримськотатарського телеканалу АТR. Він мовитиме із супутника 24 години на добу трьома мовами: кримськотатарською, російською та українською. При цьому передбачається наявність субтитрування.

 

Lale у перекладі з кримськотатарської означає «тюльпанчик».

 

Цільова аудиторія Lale - діти та підлітки від 6 до 18 років, проте творча команда каналу розраховує на те, що його програми будуть цікавими і для дорослих. «Наша мета - зробити справді сімейний телеканал», - зазначила головний редактор Lale Усніе Халілова.

 

Більше половини ефіру Lale складуть програми власного виробництва Відповідно до концепції, в ефірі Lale буде 15 годин 25 хвилин дитячих програм та 7 годин фільмопоказу. Програмна сітка складатиметься з дитячих  культурно-просвітницьких, музичних та  науково-популярні передач. Lale планує транслювати також мультфільми, художнє кіно і телесеріали. Деякі з них будуть озвучувати самі журналісти та телеведучі каналу. Всі програми та фільми будуть орієнтуватися на дітей.

 

У виробництві програм для каналу Lale будуть активно залучатися діти. Навчанням дітей займаються співробітники АТR і артисти Кримськотатарського академічного музично-драматичного театру. Дітей вчили триматися перед камерою та вдосконалювати вимову. «Працювати з підростаючим поколінням - важко, це займає багато часу і сил, але результати дійсно того варті», - зазначила пані Халілова.

 

Оскільки канал Lale створений на основі кримського телеканалу АТR, то на новоствореному каналі будуть виходити програми, які раніше транслювались в ефірі ATR: дитяче шоу талантів «Татли сес» («Дзвінкий голос»), випуски новин із життя дітей та підлітків «Балчок'рак'» («Джерело меду»), розважальна вечірня казку для малят «Ак'шам масали». Також Lale запустить нові проекти: розвиваючі програми «Веселка», «Корпорація Сімба» й кулінарну передачу «Яш ашчи» («Юний кухар»).

 

Передбачається, що прибутки канал отримуватиме за рахунок реклами та спонсорства.

 

Нагадаємо, за рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 19 лютого, ТОВ «Дитячий телевізійний канал "Лялє"» отримало ліцензію на супутникове мовлення каналу LaLe.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12232
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду