detector.media
30.05.2013 15:32
Перший кримський дитячий телеканал Lale розпочне мовлення в День захисту дітей
Перший кримський дитячий телеканал Lale розпочне мовлення в День захисту дітей

1 червня, у День захисту дітей, сімферопольська телекомпанія «Атлант-СВ» (телеканал ATR, радіо «Мейдан») із супутника Astra 4A (4.8° E) почне мовлення першого в Криму дитячого телеканалу Lale. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Lale створено на базі кримськотатарського телеканалу АТR. Він мовитиме із супутника 24 години на добу трьома мовами: кримськотатарською, російською та українською. При цьому передбачається наявність субтитрування.

 

Lale у перекладі з кримськотатарської означає «тюльпанчик».

 

Цільова аудиторія Lale - діти та підлітки від 6 до 18 років, проте творча команда каналу розраховує на те, що його програми будуть цікавими і для дорослих. «Наша мета - зробити справді сімейний телеканал», - зазначила головний редактор Lale Усніе Халілова.

 

Більше половини ефіру Lale складуть програми власного виробництва Відповідно до концепції, в ефірі Lale буде 15 годин 25 хвилин дитячих програм та 7 годин фільмопоказу. Програмна сітка складатиметься з дитячих  культурно-просвітницьких, музичних та  науково-популярні передач. Lale планує транслювати також мультфільми, художнє кіно і телесеріали. Деякі з них будуть озвучувати самі журналісти та телеведучі каналу. Всі програми та фільми будуть орієнтуватися на дітей.

 

У виробництві програм для каналу Lale будуть активно залучатися діти. Навчанням дітей займаються співробітники АТR і артисти Кримськотатарського академічного музично-драматичного театру. Дітей вчили триматися перед камерою та вдосконалювати вимову. «Працювати з підростаючим поколінням - важко, це займає багато часу і сил, але результати дійсно того варті», - зазначила пані Халілова.

 

Оскільки канал Lale створений на основі кримського телеканалу АТR, то на новоствореному каналі будуть виходити програми, які раніше транслювались в ефірі ATR: дитяче шоу талантів «Татли сес» («Дзвінкий голос»), випуски новин із життя дітей та підлітків «Балчок'рак'» («Джерело меду»), розважальна вечірня казку для малят «Ак'шам масали». Також Lale запустить нові проекти: розвиваючі програми «Веселка», «Корпорація Сімба» й кулінарну передачу «Яш ашчи» («Юний кухар»).

 

Передбачається, що прибутки канал отримуватиме за рахунок реклами та спонсорства.

 

Нагадаємо, за рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 19 лютого, ТОВ «Дитячий телевізійний канал "Лялє"» отримало ліцензію на супутникове мовлення каналу LaLe.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY