«Воля» веде перемовини щодо OTT з групами «1+1» та «Інтер»

«Воля» веде перемовини щодо OTT з групами «1+1» та «Інтер»

30 Травня 2013
5316
30 Травня 2013
10:16

«Воля» веде перемовини щодо OTT з групами «1+1» та «Інтер»

5316
«Воля» веде перемовини щодо OTT з групами «1+1» та «Інтер»
«Воля» веде перемовини щодо OTT з групами «1+1» та «Інтер»

«Воля» веде переговори з телегрупами «1+1 медіа» та «Інтер» щодо партнерства в розвитку ОТТ-сервісів. Про це розказав президент компанії «Воля» Сергій Бойко в коментарі «Детектор медіа» під час CrimeaMediaCom в Алушті.

 

У «Волі» вже є укладена угода з «Медіа Групою Україна». Також пан Бойко планує поновити перемовини з групою StarLightMedia.

 

Українські телеканали неодноразово наголошували, що відповідно до угод з деякими правовласниками частини свого контенту вони не мають права транслюватися в інтернеті.

 

У відповідь на запитання, як вирішуються ці питання з мовниками, пан Бойко зазначив: «Така проблема існує. Ми разом з партнерами-телекомпаніями працюємо над тим, щоб її вирішити. Є два шляхи. Перший - це монетизація витрат через розміщення на нашій ОТТ платформі платної бібліотеки, тоді абоненти сплачуючи кошти за перегляд тієї чи іншої програми, тим самим окупаючи додаткові права, які треба придбати каналам. Другий шлях - це монетизація через розміщення інтернет-реклами».

 

Зараз у «Волі» укладені угоди зі 125 каналами.

 

За словами пана Бойка, послугу ОТТ «Воля» запропонувала абонентам у тих містах, де вже присутня компанія (29 міст на території України): «Найближчим часом ми маємо запустити цю послугу в інших містах наших партнерів, зокрема "Дата-груп", з якою ми уклали угоду. Це буде ще 10 міст».

 

Кількість абонентів цієї послуги пан Бойко не назвав, однак зазначив, що, за його інформацією, відбувається приблизно 100-150 підключень на день.

 

Нагадаємо, у березні 2013 року «Воля» запустила послугу інтерактивного телебачення «Воля Smart HD» за технологією OTT, що доступна в її кабельних мережах та через інтернет поза зоною покриття компанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5316
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду