Яценюк і Мартиненко перераховували Кагаловському гроші на ТВі – Княжицький

29 Квітня 2013
7098
29 Квітня 2013
15:18

Яценюк і Мартиненко перераховували Кагаловському гроші на ТВі – Княжицький

7098
Яценюк і Мартиненко перераховували Кагаловському гроші на ТВі – Княжицький

Народні депутати Арсеній Яценюк і Микола Мартиненко фінансували телеканал ТВі і перераховували гроші інвестору каналу Костянтину Кагаловському. Про це в інтерв'ю Forbes.ua сказав колишній гендиректор ТВі, а нині народний депутат Микола Княжицький.

 

Коментуючи твердження Костянтина Кагаловського про те, що він рекомендував Арсенію Яценюку включити Миколу Княжицького до списку «Батьківщини» на парламентських виборах, Микола Княжицький сказав: «Ні, цього не могло бути, тому що Кагаловський - іноземний громадянин і не має права брати участі в парламентській кампанії в Україні. Це було б злочином. Насправді з пропозицією балотуватися до мене звернулися Арсеній Яценюк і Микола Мартиненко. Коли я погодився, з ними зв'язався Кагаловський. Він сказав їм: якщо я йду в парламент по списку опозиції, то було б добре, щоб опозиція фінансувала канал. Вони погодилися і перерахували гроші Кагаловському».

 

Він уточнив, що і каналу, і Кагаловському особисто.

 

На запитання, про які суми йдеться, пан Княжицький сказав, що не про десятки мільйонів (доларів), але й не про тисячі.

 

Також Микола Княжицький підтвердив, що мав опціон на викуп частки акцій ТВі. За його словами, опціон був спершу на викуп 8% акцій компанії «Телерадіосвіт» (канал ТВі), потім він збільшився до 11%. Але опціоном він не скористався.

 

Коментуючи твердження пана Кагаловського про те, що дія опціону завершилася напередодні парламентських виборів, пан Княжицький уточнив, що опціону був безстроковим, але напередодні парламентських виборів він сказав, що не буде користатися своїм правом на викуп акцій. З його слві, опціон діє й нині, але він не буде ним користатися.

 

На запитання, яке відношення Олександр Альтман, який називає себе новим власником ТВі, мав раніше до ТВі, пан Княжицький відповів: «Коли ми з Артемом Шевченком створювали канал, то їздили до США, де Артем познайомив мене з Альтманом. Той, у свою чергу, познайомив нас із Гусинським, бізнес-партнером якого був Кагаловський».

 

Як писала «Детектор медіа», інформація про те, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман, з'явилася на сайті каналу 23 квітня. Тоді ж стало відомо, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу. Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

Микола Княжицький від початку конфлікту виступає на стороні Олександра Альтмана й Артема Шевченка.

 

Директор компанії Wilcox Ventures LTD Ортодоксія Нікія заявила українським журналістам, що єдиним власником ТВі є компанія Wilcox Ventures LTD, єдиним бенефіціаром якої є Костянтин Кагаловський. Вона також сказала, що не видавала жодної довіреності бізнесмену Олександру Альтману на управління компанією. За словами пані Нікії, вона спілкувалася з паном Альтманом лише один раз телефоном з іншої справи.

 

25 квітня, представники Wilcox Ventures LTD звернулися до української міліції та прокуратури із заявою про шахрайство. Також наступного тижня вони планують звернутися із заявами до правоохоронних органів Кіпру, США (громадянином цієї країни є Олександр Альтман) і Великобританії (зміна структури власності ТВі відбулася через британську компанію Balmore Invest Limited).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7098
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду