Мовники зобов’язані у 2013 році рекламувати «Зеонбуд» і перехід на «цифру» – Нацрада

3 Квітня 2013
7147
3 Квітня 2013
23:03

Мовники зобов’язані у 2013 році рекламувати «Зеонбуд» і перехід на «цифру» – Нацрада

7147
Мовники зобов’язані у 2013 році рекламувати «Зеонбуд» і перехід на «цифру» – Нацрада

Цифрові ліцензіати зобов'язані продовжити цього року інформаційну кампанію про перехід на цифрове телебачення в тих самих обсягах, як це було передбачено їхніми ліцензійними умовами у 2011-2012 роках. Про це повідомив на брифінгу 3 квітня голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов.

 

За його словами, це передбачено Планом розвитку національного телерадіоінформаційного простору, нову редакцію якого Нарада затвердила наприкінці 2012 року і Мін'юст зареєстрував 21 січня 2013 року.

 

Нарада звернеться до керівників телерадіокомпаній, які отримали цифрові ліцензії, з наполегливою рекомендацією обов'язкової трансляції відповідних інформаційних роликів.

 

Відповідно до пункту 3.10 нової редакції Плану розвитку, «враховуючи важливу соціальну складову процесу переходу України на цифрове мовлення, усі ліцензіати цифрових телемереж зобов'язані протягом 2013 року брати участь в інформуванні населення про перехід країни на цифровий стандарт мовлення - безкоштовно транслювати у своїй програмі інформаційні ролики провайдера програмної послуги цифрових телемереж щодо особливостей прийому сигналу багатоканальних телемереж МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 в обсягах та на умовах, зазначених у додатку до ліцензії на мовлення».

 

Нагадаємо, за умовами цифрового конкурсу мовникам рекомендували проведення роз'яснювальної інформаційної кампанії з переходу на цифру. Також вони були зобов'язані безкоштовно протягом 2011-2012 років 5 хвилин на добу (з них 30% у прайм-таймі) розміщувати інформаційні ролики «Зеонбуду». Початок трансляції роликів - з 1 вересня 2011 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7147
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду