Російські телегіди «ТВ Парк» и «Кино Парк» призупинили вихід

1 Квітня 2013
4092
1 Квітня 2013
14:53

Російські телегіди «ТВ Парк» и «Кино Парк» призупинили вихід

4092
Російські  телегіди «ТВ Парк» и «Кино Парк» призупинили вихід

Щотижневий телегід «ТВ Парк» і щомісячне видання про кінематограф «Кино Парк» можуть бути закриті. Про це газеті «Известия» розповів видавець проектів Микола Черноног.

 

Видавець прийняв рішення про призупинення випуску двох журналів через те, що, на його думку, їм наразі необхідний ребрендинг. «Найближчим часом концепція видань буде переглянута, «ТВ Парк» виходить уже 19 років, і йому необхідні зміни», - визнав Микола Черноног.

 

При цьому він підкреслює, що питання про відновлення випуску «ТВ Парку» і «Кіно Парку» поки не вирішено, хоча вже є потенційні інвестори. Таким чином, журнали, які виходили майже 20 років («ТВ Парк» з 1994 року, «Кіно Парк» - з 1997-го) і займали колись лідируючі позиції у своїх сегментах, можуть бути закриті.

 

Минулого тижня Микола Черноног виступив перед колективом компанії і розповів про свої плани: «Я не можу пред'явити колективу будь-які претензії, вони мають право вибирати, залишитися в компанії або піти. Чиєсь звільнення з видань буде врегульовано мирним способом, я також можу посприяти в працевлаштуванні».

 

Голова правління Асоціації розповсюджувачів друкованої продукції Олександр Оськін відзначає, що «ТВ Парк» деякий час тому користувався гарним попитом у читачів. «Але видання не зробило заходів щодо модернізації та зміни продукту, попит на нього став падати, конкуренти зміцнювали позиції. На мій погляд, відхід «ТВ Парку» з ринку - явище закономірне і очікуване», - вважає пан Оськін.

 

Він також відзначає, що падає попит на друковані видання в цілому: «Але це й добре - через очевидне надвиробництва друкованої продукції в Росії. У країні зареєстровано понад 70 тис. газет і журналів, для порівняння, у Німеччині - трохи більше 5 тис.».

 

Головний редактор журналу «Таємниці зірок» Роман Попов каже, що закриття журналу «ТВ Парк» було питанням часу:  «Журнал часто публікував на обкладинці фото західних зірок, хоча відомо, що західні зірки не мотивують російського читача купити випуск. Аудиторія «ТВ Парку» тепер буде поділена між лідерами - «Антеною-Телесемь» і «7 днів».

 

Олександр Монахов, який протягом 10 років очолював міський телегід «Антена-Телесемь», говорить, що у телегідів «здорове гарне майбутнє, якщо проектами грамотно управляти». «Все, звичайно, з часом піде «в цифру», але це станеться не раніше, ніж через кілька десятиліть», - вважає пан Монахов.

 

ЗАТ «Медіа Парк», яке очолює Микола Черноног, було створене на початку 2000-х років у партнерстві з підприємцем Бадрі Патаркацишвілі. Знайомий з історією ЗАТ «Медіа Парк» джерело на ринку говорить, що після смерті Патаркацишвілі в 2008 році в компанію приїжджали спадкоємці померлого бізнесмена. Після смерті партнера ситуація в компанії ускладнилася і Миколі Черноногу нібито довелося вкладати власні кошти, щоб врятувати бізнес.

 

Як заявив «Известиям» Микола Черноног, компанія повністю перейшла в його володіння після смерті Бадрі Патаркацишвілі. Однак, за даними реєстрації, на 29 березня 2013 року у ЗАТ «Медіа Парк» як і раніше два власника - Бадрі Патаркацишвілі (70%) і Микола Черноног (30%).

 

Найбільші гравці на ринку телегідів Росії - «Антена-Телесемь» (холдинг «Ашетт Філіпакі Шкульов») і «Телепрограма» (телегід «Комсомольської правди»), на них припадає 64,3% рекламної виручки. За 2012 «Антена-Телесемь» знизила свою частку у витратах рекламодавців з 37 до 34%, а «Телепрограма», навпаки, збільшила з 22 до 29%. Третє місце займає «7 днів» (належить «Газпром-Медіа Холдинг») - показники видання в минулому році зросли з 18,5 до 18,8%. «Теленеделя», «ТВ-Парк» і «МК-Бульвар» погіршили свої показники в минулому році. Такі висновки зробили аналітики ІД «Комсомольська правда», грунтуючись на даних TNS Media Intelligence.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4092
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду