Кириленко хоче запровадити збір на розвиток національного кіно

Кириленко хоче запровадити збір на розвиток національного кіно

28 Березня 2013
7523
28 Березня 2013
13:53

Кириленко хоче запровадити збір на розвиток національного кіно

7523
Який платитимуть кінотеатри, кінопрокатники, оператори і провайдери телекомунікацій
Кириленко хоче запровадити збір на розвиток національного кіно
Кириленко хоче запровадити збір на розвиток національного кіно

Народний депутат («Батьківщина»), голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності В'ячеслав Кириленко пропонує затвердити в Податковому кодексі загальнодержавний збір на розвиток національної кінематографії. Відповідний законопроект № 2576 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки національної кінематографії» він зареєстрував 19 березня.

 

Законопроект передбачає, що збір у розмірі 4% валового доходу платитимуть суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форми власності, які займаються демонструванням і публічним показом фільмів, а також розповсюдженням і прокатом фільмів; у розмірі 2% валового доходу - оператори та провайдери телекомунікацій.

 

Збір нараховуватиметься без урахування податку на додану вартість (ПДВ) і не включатиметься до бази оподаткування ПДВ.

 

Збір мають платити щомісяця, при цьому платники самостійно обчислюватимуть, звітуватимуть (протягом 20 днів після закінчення звітного місяця) і сплачуватимуть його (протягом 10 наступних днів).

 

У разі несплати збору або сплати його в неповному обсязі органи державної податкової служби подають інформацію про таких платників до органів, що видають державні посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів. Орган, що видає державні посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів не має права видавати державні посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів суб'єктам, які мають заборгованість по сплаті збору на розвиток національної кінематографії.

 

Автор своїм законопроектом хоче створити дієвий механізм державної підтримки національної кіноіндустрії, сприятливі економічні умов для її розвитку і стимулювати виробництво національних фільмів. Про це він пише в пояснювальній записці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7523
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду