detector.media
28.03.2013 13:53
Кириленко хоче запровадити збір на розвиток національного кіно
Кириленко хоче запровадити збір на розвиток національного кіно
Який платитимуть кінотеатри, кінопрокатники, оператори і провайдери телекомунікацій

Народний депутат («Батьківщина»), голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності В'ячеслав Кириленко пропонує затвердити в Податковому кодексі загальнодержавний збір на розвиток національної кінематографії. Відповідний законопроект № 2576 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки національної кінематографії» він зареєстрував 19 березня.

 

Законопроект передбачає, що збір у розмірі 4% валового доходу платитимуть суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форми власності, які займаються демонструванням і публічним показом фільмів, а також розповсюдженням і прокатом фільмів; у розмірі 2% валового доходу - оператори та провайдери телекомунікацій.

 

Збір нараховуватиметься без урахування податку на додану вартість (ПДВ) і не включатиметься до бази оподаткування ПДВ.

 

Збір мають платити щомісяця, при цьому платники самостійно обчислюватимуть, звітуватимуть (протягом 20 днів після закінчення звітного місяця) і сплачуватимуть його (протягом 10 наступних днів).

 

У разі несплати збору або сплати його в неповному обсязі органи державної податкової служби подають інформацію про таких платників до органів, що видають державні посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів. Орган, що видає державні посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів не має права видавати державні посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів суб'єктам, які мають заборгованість по сплаті збору на розвиток національної кінематографії.

 

Автор своїм законопроектом хоче створити дієвий механізм державної підтримки національної кіноіндустрії, сприятливі економічні умов для її розвитку і стимулювати виробництво національних фільмів. Про це він пише в пояснювальній записці.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY