Столичного інтернет-провайдера «Фрінет» звинуватили у порушенні авторських прав

Столичного інтернет-провайдера «Фрінет» звинуватили у порушенні авторських прав

21 Березня 2013
6978
21 Березня 2013
11:14

Столичного інтернет-провайдера «Фрінет» звинуватили у порушенні авторських прав

6978
Столичного інтернет-провайдера «Фрінет» звинуватили у порушенні авторських прав
Столичного інтернет-провайдера «Фрінет» звинуватили у порушенні авторських прав

19 березня співробітники управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС провели обшук в офісі інтернет-провайдера - компанії «Фрінет». Фірму звинувачують в порушенні авторських прав «Медіа Групи Україна». Про це пише «Коммерсант-Украина».

 

У ході обшуку був вилучений один з серверів внутрішньомережевого файлообмінного сервісу, причиною слідчих дій стала завантаження нелегального контенту одним з абонентів.

 

За інформацією джерел видання в управлінні по боротьбі з кіберзлочинністю, за заявою  правовласників контенту щодо  конкретних порушень було відкрито кримінальну справу.

 

До МВС звернулася юридична фірма «Виндекс» що представляє інтереси розробників програмного забезпечення Adobe Systems, Graphisoft, Nav N Go, телеагентства «Русский репортаж», медіагрупи «1+1», «Медіа Група Україна» та НТКУ.

 

«Ми встановили, що на файлообмінних серверах «Фрінет» незаконно розміщуються фільми «Русского репортажа», а в рамках IPTV-сервісу незаконно транслювався телеканал «Футбол», -  сказав директор «Віндекса» Павло Миколюк. За його словами, керівництву оператора було направлено листи з проханням видалити неліцензійний контент і припинити трансляцію телеканалу, проте вони були проігноровані.

 

«IPTV-провайдери можуть безкоштовно і без договору транслювати тільки канали, що входять в пакет універсальної програмної послуги, наприклад канал «Україна», - зазначив директор телеканалів «Футбол» і «Футбол +» Олександр Денисов. Трансляцію  ж футбольних каналів «Медиа Група Україна» дозволяє тільки на платній основі.

 

Довести  провину «Фрінет» у порушенні авторських прав МВС буде непросто, вважає керуючий партнер юридичної компанії «Юскутум» Артем Афян, що представляє інтереси  ex.ua.

 

«Мова йде про файлообмінні сервіси, і, судячи з усього, залити незаконний контент туди міг будь-який абонент компанії», - каже він. За його словами щодо ex.ua МВС так і не встановило безпосередніх порушників авторських прав, повернувши сервера компанії.

 

«Фрінет» (ТМ «О3») займає 9-е місце у країні серед інтернет-провайдерів за кількістю абонентів. За даними СПАРК, серед власників компанії на кінець 2010 року значилися засновник СК «Кредо-Класик» Ігор Воронов (27%) і Юлія Данилова-Маринчук (25%). Ще 26% належать неназваному венчурному фонду, 4% і 2% - Віктору Фролову і технічному директору «Фрінет» Михайлу Грянику.

 

Нагадаємо, 18 жовтня 2012 року телеканали «1+1», «2+2», «Україна», Новий канал, ICTV і СТБ поширили відкритий лист, у якому звинуватили ОТТ-сервіс Divan.tv у тривалому порушенні прав інтелектуальної власності.

 

22 жовтня медіахолдинги «1+1 медіа» і «Медіа Група Україна» (МГУ) заявили, що подають судовий позов проти ТОВ «Диван ТВ» (юридична особа ресурсу Divan.tv). Підставою для позову є відсутність ліцензії у Divan.tv і відсутність угод з телеканалами. Керівництво медіахолдингу StarLightMedia також розглядає можливість позову.

 

22 жовтня про свій позов проти Divan.tv заявив також російський дистрибутор фільмів і серіалів «Російський репортаж».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6978
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду