На Хмельниччині цифровим ТБ охоплено 52% населення і бракує точок продажу преси

19 Березня 2013
7993
19 Березня 2013
17:22

На Хмельниччині цифровим ТБ охоплено 52% населення і бракує точок продажу преси

7993
Тим часом «Зеонбуд» заявляє про покриття 95% населення України
На Хмельниччині цифровим ТБ охоплено 52% населення і бракує точок продажу преси

Мережа цифрового телебачення в Хмельницькій області охоплює 52% населення. Цифрове мовлення ведеться з чотирьох передавачів. Про це повідомила генеральний директор Хмельницької ОДТРК «Поділля-центр» Олена Павлюк на засіданні колегії Держкомтелерадіо 19 березня.

 

Нагадаємо, що провайдер цифрового телебачення «Зеонбуд» заявляє, що цифровий сигнал покриває 95% населення України.

 

Минулого року 62 326 жителів області звернулися із заявами про надання їм безкоштовних телетюнерів для прийому цифрового сигналу. За інформацією Хмельницької дирекції «Укрпошти» в область надійшло 40 187 телетюнерів, повідомила заступник начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Хмельницької обласної державної адміністрації Марія Яруш.

 

За словами пані Павлюк, завдяки цифровим ліцензіям Хмельницькій ОДТРК вдалося охопити південь області, зокрема, місто Кам'янець-Подільський. «Ми також вийшли в кабельні мережі - 10 кабельних операторів нас узяли», - повідомила пані Павлюк.

 

Хмельницька ОДТРК тривалий час не мала мовлення в Кам'янці-Подільському, офіційно зверталася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо прорахунку частоти. Частота була прорахована і винесена на конкурс, але в конкурсі перемогла інша компанія. Після цього ОДТРК програвала всі наступні конкурси в Кам'янці-Подільському.

 

Така само проблема в ОДТРК і з ФМ-частотами, повідомила пані Павлюк. «А крім того щороку вмирає 20 тисяч точок проводового радіо», - додала вона. Станом на 1 січня 2013 року в області функціонувало 66,9 тис. радіоточок (у 2012-му - 80,8 тис., у 2011-му - 92,2 тис.).

 

Ще одна проблема, про яку повідомили доповідачі з Хмельницької області, полягає в тому, що не укладено угод Хмельницької ОДТРК з Хмельницькою ОДА та обласною радою на висвітлення їх діяльності та аналогічних угод з районними державними адміністраціями.

 

Також в області бракує точок продажу преси і книг - працює всього 324 кіоски з продажу преси, 59 книжкових магазинів і 645 об'єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією. За словами Марії Яруш, не вистачає до 1500 кіосків продажу друкованих ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7993
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду