detector.media
19.03.2013 17:22
На Хмельниччині цифровим ТБ охоплено 52% населення і бракує точок продажу преси
Тим часом «Зеонбуд» заявляє про покриття 95% населення України

Мережа цифрового телебачення в Хмельницькій області охоплює 52% населення. Цифрове мовлення ведеться з чотирьох передавачів. Про це повідомила генеральний директор Хмельницької ОДТРК «Поділля-центр» Олена Павлюк на засіданні колегії Держкомтелерадіо 19 березня.

 

Нагадаємо, що провайдер цифрового телебачення «Зеонбуд» заявляє, що цифровий сигнал покриває 95% населення України.

 

Минулого року 62 326 жителів області звернулися із заявами про надання їм безкоштовних телетюнерів для прийому цифрового сигналу. За інформацією Хмельницької дирекції «Укрпошти» в область надійшло 40 187 телетюнерів, повідомила заступник начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Хмельницької обласної державної адміністрації Марія Яруш.

 

За словами пані Павлюк, завдяки цифровим ліцензіям Хмельницькій ОДТРК вдалося охопити південь області, зокрема, місто Кам'янець-Подільський. «Ми також вийшли в кабельні мережі - 10 кабельних операторів нас узяли», - повідомила пані Павлюк.

 

Хмельницька ОДТРК тривалий час не мала мовлення в Кам'янці-Подільському, офіційно зверталася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо прорахунку частоти. Частота була прорахована і винесена на конкурс, але в конкурсі перемогла інша компанія. Після цього ОДТРК програвала всі наступні конкурси в Кам'янці-Подільському.

 

Така само проблема в ОДТРК і з ФМ-частотами, повідомила пані Павлюк. «А крім того щороку вмирає 20 тисяч точок проводового радіо», - додала вона. Станом на 1 січня 2013 року в області функціонувало 66,9 тис. радіоточок (у 2012-му - 80,8 тис., у 2011-му - 92,2 тис.).

 

Ще одна проблема, про яку повідомили доповідачі з Хмельницької області, полягає в тому, що не укладено угод Хмельницької ОДТРК з Хмельницькою ОДА та обласною радою на висвітлення їх діяльності та аналогічних угод з районними державними адміністраціями.

 

Також в області бракує точок продажу преси і книг - працює всього 324 кіоски з продажу преси, 59 книжкових магазинів і 645 об'єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією. За словами Марії Яруш, не вистачає до 1500 кіосків продажу друкованих ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY