Роднянський не прибув до суду через діагноз

3 Липня 2006
26344
3 Липня 2006
11:07

Роднянський не прибув до суду через діагноз

26344
Роднянський не прибув до суду через діагноз

Сьогодні Печерський районний суд продовжив слухання справи за  позовом Ігоря Коломойського проти Олександра Роднянського.

У судовому засіданні, окрім позивача і відповідача, третьою стороною виступає іноземна компанія «Інтер-медіа». Як раніше повідомляла ТК, за інформацією ТОВ „1+1”, її власниками є: компанія Сentral Мedia Еnterprises (60% статутного фонду), а також Олександр Роднянський і Борис Фуксман (по 20% кожний). Але голова ради директорів каналу Олександр Роднянський має право розпоряджатися 70% „1+1”, інші 30% знаходяться у власності дочірньої компанії СМЕ - „Інтер-медіа”.

Нагадаємо, що розгляд справи було перенесено з 23 червня на сьогодні через те, що Олександр Роднянський не з’явився до суду, куди його викликали у якості свідка. Очікували на нього сьогодні, та, як виявилось, даремно. За словами представника відповідача Олега Конопольського, хвороба пана Роднянського, про яку він говорив на минулому засіданні,  ще триває, саме через це він не з’явився до суду. Конопольський знову подав клопотання про перенесення слухання. Представник позивача В’ячеслав Карташов наголосив зауважив на тому, що немає документального підтвердження хвороби та на тому, що через неявку даного свідка засідання вже переносилось двічі. Врахувавши ці аспекти суд відмовив у клопотанні.

Суд продовжив своє засідання слуханням додаткових пояснень представника відповідача Олега Конопольського. Останній  у своїх поясненнях наполягає, що всі факти листування та зустріч Коломойського, Роднянського і Фуксмана 21 червня 2005 року не можуть свідчити про укладення угоди. Скоріше навпаки, лист від 23 червня 2005 року від компанії СМЕ має свідчити про те, що представники цієї компанії не дали згоди на відмову від свого привілейованого права на придбання частки Олександра Роднянського у статутному фонді «Студії «1+1». Окрім того, Конопольський вважає, що вже існуючі свідчення Новікова та Фуксмана мають певні суперечності. Аби їх з’ясувати, він подав клопотання про виклик до суду у якості свідків представників СМЕ Марину Вільямс та Роберта Бьорка. Проте суд відмовив у цьому.

Додаткові пояснення сьогодні мали надавати і представники третьої сторони – компанії «Інтер-медіа». Проте перш ніж їх надавати, вони виявили бажання ознайомитись з новими доказами, що стосуються перерахування авансової передоплати Ігорем Коломойським. На це В’ячеслав Карташов, надав суду такі докази. Втім суддя Горяйнов не долучив їх до справи, бо вони мали б бути представлені безпосередньо суду.  Тож прийнято рішення про повторне витребування документів у нотаріуса Козіної, отримати їх очікують до 10 години 5 липня. До того часу у судовому засіданні оголошено перерву.

Довідка "ТК":

14 жовтня  2005 року Ігор Коломойський подав позов з вимогою визнати за ним право власності на долю Роднянського в телекомпанії „Студія „1+1”. Однак засновники компанії стверджують, що такої угоди не було. Перше судове засідання у справі відбулося 2 грудня 2005 року. На сьогодні відбулось понад 30 судових засідань. 8 червня у судовому засіданні давав свідчення Борис Фуксман. Попереднє засідання, яке мало відбутись  23 червня, було перенесено через неявку Роднянського. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26344
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду