InMind: Серед українських користувачів Мережі число жінок вперше перевищило число чоловіків

21 Жовтня 2011
27640
21 Жовтня 2011
09:30

InMind: Серед українських користувачів Мережі число жінок вперше перевищило число чоловіків

27640
InMind: Серед українських користувачів Мережі число жінок вперше перевищило число чоловіків

У вересні 2011 компанія InMind на замовлення ІнАУ провела чергову хвилю оффлайн дослідження за репрезентативною загальнонаціональною вибіркою розміром 5 тис. осіб.


Кількість українців у віці 15 років і старше, які користуються інтернетом хоча б один раз в місяць, на кінець 3-го кварталу 2011 р. досягла 36% (порівняно з 35% на початку 2011 року). Таким чином, сьогодні в Україні налічується 14,3 млн. користувачів мережі інтернет. З них 91% використовує домашнє і / або робоче підключення та операційні системи Windows, що становить генеральну сукупність для поточного панельного дослідження.

 


За минулі півроку інтернет ріс в основному за рахунок молодого населення малих міст і сіл. Вперше частка жінок (51%) перевищила частку чоловіків (49%). При цьому в структурі всього населення частка жінок становить 55%.

 


Уже 45% населення мають можливість скористатися інтернетом як джерелом інформації. Зростання числа інтернет-користувачів в чому пов'язаний з активними діями провайдерів за розповсюдження ШСД і мобільного Інтернету і збільшення кількості домогосподарств, підключених до інтернету.


Динаміка росту проникнення інтернету в регіонах України у 2011 році

 

 

 «Регіони по-різному «прожили» 2011 рік: на Заході і в Центрі зростання числа користувачів більш значимий, в той час як Схід і Південь залишили свій потенціал на майбутнє - зазначає директор проекту Іван Дубинський - Будемо сподіватися, що до 2012 року Схід і Південь підвищать темпи зростання і зможуть наздогнати Центр».

 

Динаміка росту проникнення в різних типах населених пунктів україниу 2011 році

 

 

Динаміка проникнення в літній період характеризувалася стрімким зростанням в селах і малих містах та уповільненням зростання у великих містах. У InMind вважають, що така динаміка ситуативна і на зимовий період навряд чи повториться. У той же час малі міста і села мають величезний потенціал, оскільки в них проживає більше половини населення України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27640
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду