detector.media
21.10.2011 09:30
InMind: Серед українських користувачів Мережі число жінок вперше перевищило число чоловіків

У вересні 2011 компанія InMind на замовлення ІнАУ провела чергову хвилю оффлайн дослідження за репрезентативною загальнонаціональною вибіркою розміром 5 тис. осіб.


Кількість українців у віці 15 років і старше, які користуються інтернетом хоча б один раз в місяць, на кінець 3-го кварталу 2011 р. досягла 36% (порівняно з 35% на початку 2011 року). Таким чином, сьогодні в Україні налічується 14,3 млн. користувачів мережі інтернет. З них 91% використовує домашнє і / або робоче підключення та операційні системи Windows, що становить генеральну сукупність для поточного панельного дослідження.

 


За минулі півроку інтернет ріс в основному за рахунок молодого населення малих міст і сіл. Вперше частка жінок (51%) перевищила частку чоловіків (49%). При цьому в структурі всього населення частка жінок становить 55%.

 


Уже 45% населення мають можливість скористатися інтернетом як джерелом інформації. Зростання числа інтернет-користувачів в чому пов'язаний з активними діями провайдерів за розповсюдження ШСД і мобільного Інтернету і збільшення кількості домогосподарств, підключених до інтернету.


Динаміка росту проникнення інтернету в регіонах України у 2011 році

 

 

 «Регіони по-різному «прожили» 2011 рік: на Заході і в Центрі зростання числа користувачів більш значимий, в той час як Схід і Південь залишили свій потенціал на майбутнє - зазначає директор проекту Іван Дубинський - Будемо сподіватися, що до 2012 року Схід і Південь підвищать темпи зростання і зможуть наздогнати Центр».

 

Динаміка росту проникнення в різних типах населених пунктів україниу 2011 році

 

 

Динаміка проникнення в літній період характеризувалася стрімким зростанням в селах і малих містах та уповільненням зростання у великих містах. У InMind вважають, що така динаміка ситуативна і на зимовий період навряд чи повториться. У той же час малі міста і села мають величезний потенціал, оскільки в них проживає більше половини населення України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY