Новий рік за старим форматом

24 Грудня 2010
62323
24 Грудня 2010
08:15

Новий рік за старим форматом

62323
На «Інтері» знову буде «Квартал 95», «1+1» і ТРК «Україна» покажуть концерти російського виробництва, ICTV - «Велику різницю по-українськи», СТБ використає «Х-Фактор», а Новий канал - «Зроби мені смішно»; Перший національний збере на новорічній сцені зірок української естради під гаслом «Перші на першому», а також поекспериментує з прямими включеннями з різних кінців України та світу. К1, НТН і ТЕТ нагадають своїм глядачам новорічні проекти минулих років. Українське телебачення зустріне новий 2011-й без особливих сюрпризів.
Новий рік за старим форматом

 «Інтер»

Група «Інтер» вирішила використати мотиви нагородженого «Телетріумфом» серіалу «Свати». «Студія Квартал 95», яка входить до складу групи, спільно з російським продакшном «Леополис» підготувала мюзикл «Здрастуй, свахо, Новий рік!», який «Інтер» продемонструє опівночі. Продюсери фільму - Володимир Зеленський, Андрій Яковлєв, Борис і Сергій Шефіри, режисер - Євген Бедарєв. Упевненості в тому, що «Свати» можуть забезпечити успіх, каналові додали показники четвертої частини серіалу, яку дивились близько третини українських телеглядачів.

 

 

Передуватиме мюзиклу традиційний новорічний випуск «Вечірнього кварталу» (20:55) за участю Миколи Баскова, Потапа і Насті Каменських, Йолки і Монтсеррат Кабальє. Нагадаємо, що в попередні роки саме проекти «Кварталу 95» - «Вечірній квартал. Новорічний випуск» і мюзикл «Як козаки» - вивели «Інтер» у новорічні лідери за аудиторіями 18+ та 14-49.

 

 

У перші дні 2011 року в ефірі «Інтера» заплановані прем'єри фільмів «Щастя за контрактом» (1 січня, 20:40), «Про  любоff» (2 січня, 20:30), «Парад зірок» тощо. Особливу увагу у святкові дні канал обіцяє приділити дітям - для них в ефірі з'явиться італійський анімаційний серіал «Вінкс», повнометражний мультфільм «Клуб Вінкс - чарівна пригода» (1 січня, 14:10), мультфільми «Лускунчик» (2 січня, 13:15), «Маша і ведмідь», «Бабка Йожка та інші» і «Нові пригоди Бабки Йожки».

 

К1, К2, НТН, MTV-Україна

К1 31 грудня о 20:00 покаже російську комедію «Новорічний кілер» із Дмитром Нагієвим,  Алісою Гребенщиковою та Данилом Співаковським у головних ролях, а о 21:40 - фінал Вищої ліги Клубу веселих і кмітливих. Опівночі в ефір каналу вийде мюзикл «Ніч в музеї» (виробник - компанія «Фільм плюс продакшн» Михайла Крупієвського, сценарій «Кварталу 95»), який «Інтер» показував 2008 року.

 

На каналі К2 31 грудня - день концертних програм: «Україна. Голос. Душа» Таїсії Повалій (14:40), «Зіркові канікули» (17:25), далі в ефірі з'явиться популярний у цьогорічному програмуванні мюзикл «Ніч в музеї» (22:45) та ще один концерт «Особливості інтернаціонального нового року» (1:00).

 

НТН в останній день 2010-го продемонструє концерт Михайла Задорнова «Не дай себе засохнуть!» (21:20) та минулорічний інтерівський мюзикл «Як козаки» (23:15). MTV-Україна на переддень Нового року підготувала повтори церемоній MTV Video Music Awards 2010 і MTV Europe Music Awards 2010, а у новорічну ніч покаже добірку музичних відеокліпів у програмі Only Hits.

 

 

«1+1» і ТЕТ

У святковому телеменю «1+1» - продукти російського виробництва  і власний проект «Новорічна дискотека. Хіти 80-х».

 

Прем'єрний випуск «Олів'є шоу 2011» «Первого канала» вийде в ефір о 22:00 31 грудня і триватиме близько чотирьох годин. Із 2:25 глядачів розважатимуть диско-хіти: на танцмайданчику з'являться Dschinghis Khan, Baccara, Gazebo, Fancy, «Земляне», «Кар-мэн», «Комбинация», «Технология», «Скрябін», «ТіК», Гайтана і Альоша. Ведучим проекту буде Андрій Доманський. У танцювальному форматі канал святкував і минулий, 2010-й, Новий рік.

 

Мюзикл «Морозко» виробництва каналу «Россия» вийде в ефір «1+1» 1 січня о 20.00. Головні ролі виконують Юрій Стоянов та Анастасія Задорожна, також у ролях Ані Лорак, Лоліта Мілявська, Вєрка Сердючка, Крістіна Орбакайте, Філіп Кіркоров та інші.

 

 

Також «Плюси» підготували святкові спецвипуски «Сніданку з 1+1» та шоу «Зірка + зірка». В останньому «Сніданку» 2010 року, який вийде 31 грудня о 6:55, Лідія Таран і Руслан Сенічкін поміняються місцями, а Дмитро Дикусар і Олена Шоптенко гратимуть Діда Мороза і Снігурочку. Автори програми вирішили влаштувати ранок у стилі дитячого садочку біля ялинки. Лідія з'явиться в образі «чи то виховательки дитсадочка 70-80-х років, чи то ведучої початку ери телебачення». Руслан Сєнічкін стане Сріблястим Кроликом, який танцює рок-н-рол. Як пояснює шеф-редактор «Сніданку з 1+1» Юлія Жмакіна, вранці 31 грудня люди можуть дозволити собі подивитися телевізор: «Оскільки класичний "Вогник" вранці не зовсім підходить, ми зупинилися на ідеї новорічного ранку в дитячому садочку або під домашньою ялинкою. Чому? В передноворічний час багато хто зазвичай згадує своє дитинство...».

 

У спецпроекті «Зірка + зірка. Новорічні пригоди» українські і російські учасники шоу виконуватимуть нові версії новорічних пісень. Вестимуть вечір ведучі програми «ГПУ» Юрій Горбунов, Потап, Андрій Богданович і Дядя Жора. В ефір програма вийде 1 січня о 21:50.

 

31 грудня ТЕТ покаже мюзикли «Попелюшка» (20.30) та «Сорочинський ярмарок» (23:00), які вперше вийшли на «Інтері» 2003 та 2002 року, а о 0:10 розпочнеться проект «До світанку».

 

 

ICTV

На ICTV новорічна ніч пройде з гумором. 31 грудня на каналі відбудеться українська телепрем'єра комедії «Наша Russia: Яйца судьбы» (19:15). Також у програмі цього дня - дайджест програми «Наша Russia» (23:10). Як і торік, для святкового пік-прайму канал підготував спецвипуск шоу «Велика різниця по-українськи» (21:00) з Олександром Цекалом та Іваном Ургантом, в якому з'являться пародії на Володимира Зеленського, Людмилу Гурченко, Святослава Вакарчука та інших зірок. Серед новорічних спецвипусків - випуск програми «Під прицілом» під назвою «Новорічний марафон» (25 грудня, 15:45) та  програма кумедного відео «Люди, коні, кролики та домашні ролики» (1 січня, 10:30).

 

 

 

Торік перший спецвипуск «Великої різниці по-українськи» за аудиторією 14-49 («Вся Україна») отримав рейтинг 5,69% і частку 13,36%, а в містах із населенням понад 50 тисяч частка сягала 15,45%, що, за словами прес-служби каналу, становило  новорічний рекорд каналу.

 

Також у двох святкових випусках програми «Козирне життя», 26 грудня та 2 січня (11:35), зірок нагороджуватимуть премією «Козирний кадр».

 

ТРК «Україна»

Уже вчетверте «Україна» показуватиме у новорічну ніч «Голубой огонёк на Шаболовке» (21:50) виробництва каналу «Россия». «Це багаторічна традиція. Глядач так звик зустрічати Новий рік із цим проектом, що він стає невід'ємним атрибутом зимового свята»,  - пояснили ТК на каналі. Російський проект давав каналові високі показники з 2008 року, а у Новий 2010-й отримав середній рейтинг 5,89% і частку 13,44% (18+, «Вся Україна»).

 

Також 31 грудня ТРК «Україна» повторить низку проектів минулих років - «Новий рік з Максимом Галкіним» (11:10), «Голубой огонёк на Шаболовке 2010» (15:15) та художній фільм «Глухар. Приходь, Новий рік!» (13:30). Серед прем'єрних проектів в ефірі каналу - спецвипуск «Глухар. Знову Новий!» о 17:45 та шоу «Новий рік в селі Глухарьово: Зоряна брама» виробництва каналу НТВ. За задумом шоу, до села Глухарьово з'їдуться зірки вітчизняної естради, кіно і телебачення, з якими під час проходження через Зоряну браму (головний вхід у село) починають відбуватися дива. У традиційному новорічному святі з'являються «несподівані» персонажі і дивні об'єкти. Так, Філіп Кіркоров постане в образі фараона, Борис Моїсеєв перетвориться на Карлсона, Лоліта буде Мортицією Аддамс, Валерія стане чоловіком і не звертатиме уваги на свою вагітну дружину, роль якої грає Йосип Пригожин. Іван Охлобистін буде Лікарем Айболитом, якому доведеться лікувати не тільки хворих тварин, але і Рембо (Миколу Пореченкова), а Ані Лорак перетвориться на Нейтірі з фільму «Аватар». Крім цього, у «дивних» образах з'являться Дмитро Маліков, Софія Ротару, Наталя Корольова, Діма Білан, Людмила Гурченко, Жанна Фріске, Сергій Звєрєв, Надія Кадишева, Таїсія Повалій, Тетяна Буланова, Анастасія Стоцька та інші зірки шоу-бізнесу. Сам же Максим Аверін під час шоу змінить 52 образи - від чорта з «Вечорів на хуторі біля Диканьки» до Шрека. Перша частина шоу розпочнеться 31 грудня о 19:30, а продовження - відразу після «Голубого огонька на Шаболовке - 2011» о 01:20.

 

1 та 2 січня о 19:00 ТРК «Україна» вже традиційно покаже російський концерт «Песня года 2010».

 

СТБ

В центрі новорічного програмування каналу цього року - шоу «Х-Фактор». З 10:00 31 грудня до 19:00 1 січня канал транслюватиме найкращі, на його думку, моменти кастингів вокального шоу, а о 19:00 1 січня розпочнеться прямий ефір фіналу програми. Нагадаємо, що у минулу новорічну ніч СТБ транслював повтори шоу «Україна має талант».

 

8 січня відбудеться гала-концерт проекту «Х-Фактор», на якому назвуть переможця - власника 2 мільйонів гривень і титулу «Найкращого виконавця України». З 3 по 9 січня СТБ транслюватиме повтори 7 сезону програми «Битва екстрасенсів. Війна світів», а найкращого екстрасенса назвуть 9 січня.

 

У передріздвяний тиждень канал покаже низку радянських та російських «новорічних» художніх фільмів: «Карнавальна ніч» (2 січня, 7:10), «Лузер» (3 січня, 9:40), «Зимовий роман» (4 січня, 9:40), «Моя мама - наречена» (5 січня, 9:40) , «Історія кохання, або Новорічний розіграш» (6 січня, 9:40), «Зимова вишня» (7 січня, 9:00),  «Гасіть світло» (8 січня, 12:40), «Посилка з Марсу» (8 січня, 14:30), «Попелюшка» (кольорова версія) (8 січня, 17:00).

 

Новий канал

Цей канал розпочав святкування найпершим, ще 12 грудня розпочавши цикл спецвипусків гумористичного шоу власного виробництва «Зроби мені смішно 2011». Останній із них, четвертий, покажуть у новорічну ніч із 23:00 до 01:00. «Заспівають усі: і Маша Єфросініна, і Кузін, і Педан, і Притула, причому в таких міксах, і в таких дуетах, і з такими піснями відомими, але переробленими на абсолютно інший кшталт, що, я думаю, це буде надзвичайно цікаво», - розповідає про новорічний випуск генеральний продюсер Нового Оксана Панасівська.

 

 

Шоу «Зроби мені смішно» мало найвищі показники серед програм нового сезону Нового каналу. Торік Новий у новорічну ніч також транслював проект власного виробництва - гала-концерт «Фабрики зірок-3», на якому було оголошено переможців.

 

В останній тиждень старого і на початку нового року на Новому транслюватимуть низку новорічних спецвипусків основних проектів каналу. У двох спецвипусках «Інтуїції» (31 грудня і 7 січня о 21:00) учасниками стануть ведучі української і російської версії - Андрій Доманський і Віктор Логінов. У «Світлих головах» 30 грудня (22:05) обиратимуть володарку титулу «Найсвітліша голова», а документальний проект «Новий погляд» 27 грудня (22:05) з'ясовуватиме, як президенти готують новорічні звернення до народу, звідки взялася ця традиція і хто пише тексти звернень. 26 грудня у випуску «Info-ШОКу» (13:30) розкажуть про зворотний бік свята, а новорічною темою «Ексклюзиву» стане святкове вбрання зірок. Починаючи з 31 грудня, в ефірі Нового каналу покажуть трилогію «Назад в майбутнє».

 

А 1 січня канал, дотримуючись практики багатьох європейських мовників, цілий день транслюватиме мультфільми: «Синдбад: Легенда семи морів», «Мадагаскар», «Мадагаскар-2», «Шрек», «Шрек-2», а також два новорічні проекти від Dreamworks - мультфільми «Налякані до шрекоти» і «Секрети шаленої п'ятірки. Панда кунг-фу».

 

Перший національний, «Ера»

Натомість, державний телеканал підтримає традицію новорічних живих трансляцій, характерну для американського телебачення. У пік-праймі - концертна програма «Велика новорічна подорож» (22:30 - 3:00), спільний проект НТКУ та ТРК «Ера», який передбачає прямі включення з головних площ Києва, Дніпропетровська, Харкова, Львова і Сімферополя. За словами генерального директора Національної телекомпанії України Єгора Бенкендорфа, ведуться переговори з іноземними партнерами щодо трансляцій із Китаю, Південної Кореї, Азербайджану, Грузії, Росії, Білорусі, Франції, Німеччини, Великої Британії, Іспанії та США. Мета проекту, за словами пана Бенкендорфа, - об'єднати світ. Ведучі проекту - Тетяна Терехова та Віктор Андрієнко. Подібні трансляції минулого року проводив Перший діловий канал. У рамках святкового телемарафону він робив включення з двох знімальних майданчиків: новорічного Майдану Незалежності та з неофіційної резиденції Діда Мороза в Києві.

 

В останні години 2010 року Перший покаже концерт українських зірок під назвою «Перші на Першому» (20:15 - 1 частина, 21:25 - 2 частина), що стане кульмінацією хіт-параду «Національна двадцятка». Третю, заключну частину концерту транслюватимуть 1 січня о 20:00. Серед учасників проекту - Ані Лорак, Тіна Кароль, Микола Гнатюк, Ірина Білик, Олександр Пономарьов, Світлана Лобода та інші.

 

У переддень Нового року Перший покаже спецвипуски кількох своїх проектів. 31 грудня о 9:30 у проекті «Легко бути жінкою» розкажуть про традиції святкування Нового року, о 14:10 у «Шеф-кухарі» Михайло Поплавський готуватиме новорічні страви, о 18:25 Перший транслюватиме спецвипуск «Золотого гусака» - скетч-шоу «Квартира 2011» за ідеєю та сценарієм Іллі Ноябрьова. Також цього дня о 12:10 інформаційно-аналітична програма «Підсумки тижня» представить спеціальний проект «Підсумки року». «Це буде принципово відмінний від традиційного спецформат: півторагодинна програма на дві студії з гостями, включеннями, глибокими та емоційними обговореннями головних подій політики, економіки, суспільства, культури і спорту», - розповідає Єгор Бенкендорф. 1 січня о 3:00 в рамках новорічного спецвипуску «Фольк-music» виступлять представники всіх регіонів України.

 

Також під Новий рік на НТКУ покажуть святкове шоу з учасниками національного відбору пісенного конкурсу «Євробачення» (30 грудня, 19:00 - 1 частина,  21:40 - 2 частина).

 

Тоніс

Канал ТОНІС в переддекнь Нового року запропонує художні фільми «Таємниця Снігової королеви» (12:20),«Садко» (21:05) та мультфільм «Падал прошлогодний снег» (20:45). Опівночі канал покаже концерт групи «Океан Ельзи».

 

М1

 

На каналі М1 вітати зі святом та дарувати гарний настрій обіцяють з самого ранку 31 грудня. Відкриє низку програм снігуронька - «Дєвушка Блонда», яка підготувала TOP-100  кліпів за 2010 рік. Увечері естафету в ефірі М1 перехопить концерт з Майдану Незалежності. Після «українських святкувань» М1 пропонує провести час в компанії дівчат з Victoria's Secret Fashion Show, а завершить новорічну ніч спеціальний випуск програми Pop.Ua - Караоке.

 

Опівночі усі канали обіцяють в ефірі привітання президента та гімн України.

Фото - «Дуся», прес-служба «Інтера», Нового каналу, ICTV, «Студія квартал-95», paparazzi.ru, 1tvrus.com


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
62323
Читайте також
11.11.2010 11:28
Татьяна Данилова, Арина Шевченко, «Сегодня»
28 589
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
54
4843 дн. тому
ohshi
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду