Книга скарг

12 Лютого 2009
6794
12 Лютого 2009
06:50

Книга скарг

6794
Факти зловживань у КДРТРК не підтвердились, а «Детектор медіа» явно переплутали з КРУ.
Книга скарг

З огляду на формат і тематику, «Телекритиці» часто доводиться цікавитись корпоративними конфліктами. Звільнення (не завжди незаконні), невиплата і затримка зарплатні, ігнорування журналістських стандартів, а також побиття, словесні образи, утиски з боку керівництва, навіть косі погляди - з усім цим ідуть до «ТК» наші читачі.

 

Найчастіше доводиться отримувати звернення працівників бюджетних організацій. Основна мета - викорінення зловживань у бюджетній сфері. Автори листів звинувачують керівництво державних телерадіокомпаній у неправедних діяннях, корупції та непрофесійності. Цікаво, що скаржники часто виявляються на лікарняному, і то не перший місяць. Одна з подібних дивних історій трапилась нещодавно із зверненням до редакції «ТК» щодо начебто корупції у верхах Київської державної регіональної телерадіокомпанії. 

 

На адресу «Детектор медіа» надійшов лист від незалежного журналіста Дмитра Лазарєва, в якому він, як свідомий громадянин, звинувачує недобросовісних чиновників - держслужбовців, у діях яких він відшукав ознаки корупції. В листі була низка звинувачень на адресу керівництва КДРТРК, яке, як пише Дмитро, «не змогло утриматися від злочинних схем».

 

Суть звинувачень полягала в тому, що керівник та його заступники, як посадові особи і держслужбовці, начебто не мають права бути засновниками і керівниками громадських організацій чи приватних підприємств. І тим паче не мають права отримувати «ліві» прибутки, використовуючи службове становище.

 

Зокрема автор листа пише, що генеральний директор КДРТРК Віктор Пасак усупереч нормам законодавства одночасно є й керівником Асоціації дружби «Україна - Куба» та засновником Кредитної спілки «НРБ». Як доказ Дмитро Лазарєв надав «Телекритиці» документи, які засвідчують ці факти. Дорікнув автор листа Віктору Володимировичу і в тому, що він працевлаштував свою дочку завідувачем відділом у КДРТРК. Не обминув увагою і того, що головний бухгалтер телерадіокомпанії Віра Стратійчук одночасно є бухгалтером Асоціації «Україна - Куба».

 

«Детектор медіа», перш ніж звернутися по коментар до Віктора Пасака, з'ясувала, що він не є державним службовцем, а лише прирівняним до цього статусу в соціальному захисті (виплаті пенсії тощо). Цю інформацію нам підтвердили у відділі кадрів Держкомтелерадіо, пославшись на Постанову Кабінету міністрів № 283 від 3 травня 1994 року, в якій визначений перелік посад, прирівняних до посад держслужбовців.

Далі всі звинувачення, старанно зібрані журналістом, почали розсипатися як картковий будиночок.

 

«Асоціація є неприбутковою організацією, на рахунку якої немає жодної гривні. Є лише сподівання на можливі благодійні внески на користь дітей, які потребують лікування на Кубі. В Асоціації немає жодного штатного працівника, в тому числі і бухгалтера. Віра Федорівна Стратійчук формальні обов'язки бухгалтера (необхідність регулярної подачі до банку «Хрещатик» звітних документів як неприбуткової організації) виконує на громадських засадах», -  Віктор Пасак не приховував обурення, але й не ухилявся від детальних роз'яснень.

 

Також, згідно із наданими Дмитром Лазарєвим документами, пан Пасак зазначений як засновник «НРБ», але разом ще з 54 особами. «Засновниками кредитної спілки є всі учасники, - роз'яснила нам бухгалтер «НРБ» Тетяна. - Ця організація не є платником податків. Учасники, вкладаючи свої кошти, кредитують членів спілки. Це фактично допомога один-одному».

 

Щодо доньки пана Пасака - Юлії, то вона ще студенткою Інституту журналістики Національного університету імені Шевченка розпочала свою телевізійну біографію на УТ-3, коли батько працював на Українському радіо. Нині вона є завідувачем відділом просвітницьких телепрограм КДРТРК, автором і ведучою циклу програм «Подих слова».

Окрім генерального директора, дісталося на горіхи і його заступнику Леоніду Мужуку. Між іншим, пан Мужук - режисер, лауреат Шевченківської премії та ще й заслужений працівник культури. «Одночасно з перебуванням на держслужбі ця людина є засновником, керівником та головним бухгалтером приватного підприємства «Студія-ХХІ»», - пише Дмитро Лазарєв.

 

Ця комерційна структура, на думку автора, наживається на грошах платників податків, які виділяються для державного телебачення. На підтвердження він описує схему: «держустанова замовляє у приватного підприємства «Студія-ХХІ» нібито потрібні послуги за завищеними цінами, а потім це приватне підприємство використовує державну власність (обладнання для зйомок, монтажу, озвучення) для надання послуг». Дмитро впевнений, що держава платить двічі - «за непотрібні послуги з використанням її ж обладнання і відповідно за амортизацію цього обладнання». «Злодійство в квадраті», - пише автор.

 

Почнемо з того, що Леонід Мужук також не є держслужбовцем, отже, на нього не розповсюджується Закон України «Про державну службу», і він має право бути засновником будь-якої приватної структури, тим більше студії-продакшн.

 

«Непотрібною послугою» ж виявився документальний фільм «33-й». За словами Віктора Пасака, це єдиний фільм, який замовляла КДРТРК підприємству «Студія-ХХІ».

 

«Відомий режисер і сценарист Леонід Мужук в минулому директор студії «Укртелефільм», учасник ліквідації аварії на ЧАЕС є автором багатьох документальних фільмів на чорнобильську тему та тему Голодомору-33. Саме тому він і був визначений в наказі Держкомтелерадіо №444 від 28 грудня 2007 року на виконання відповідного розпорядження Кабміну «Про затвердження плану заходів на 2007-2008 рр. у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні» як автор фільму-дилогії «33-й», - розповів Віктор Пасак.

 

Він також зазначив, що оскільки авторські права на сценарій Леонід Мужук передав приватному підприємству «Студія-ХХІ», директором якої є Ігор Ковальський, то телекомпанія саме з нею і підписала договір на виробництво фільму. Фільм був виготовлений у визначений термін.

 

«Всі роботи по зйомках, монтажу, озвученню проводились за межами КДРТРК, на потужностях і силами залучених виконавцем структур, фільм перекладений на шість іноземних мов, розповсюджений по всіх дипломатичних службах МЗС, показаний всіма обласними і регіональними телекомпаніями України, НТКУ, телеканалах «Культура» та «Всесвітня служба УТР», удостоєний журналістської відзнаки в галузі телевізійної журналістики - премії імені В'ячеслава Чорновола», - говорить Віктор Пасак, наводячи, можливо, не дуже переконливі як для рівня комерційного телебачення аргументи щодо якості продукту. Але тим не менш - визнаймо, це аргументи.

 

За словами пана Пасака, телекомпанія не замовляла більше жодного фільму цьому приватному підприємству, та й коштів більше ніяких не перераховувала, а на підтвердження того, що вони не збиралися «нажитися» на дилогії, Віктор Пасак зауважив, що фільм їм обійшовся втричі дешевше: «Згідно з довідкою Державної служби кінематографії №694/926-08 від 06 серпня 2008 р. Постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2008 р. № 443 «про державне замовлення на закупівлю товарів, виконаних робіт, наданих послуг для державних потреб у 2008 р.» затверджена вартість однієї хвилини екранного часу готової продукції, яка для неігрового кіно становить 9.700 гривень. КДРТРК договором зі «Студією-ХХІ» узгодила цифру втричі меншу - 3496 гривень».

 

За словами Леоніда Мужука, процес виробництва кіно вимагає зовсім іншого рівня, ніж щоденне телебачення, технічні потужності КДРТРК ні по звуку, ні по відеомонтажу, ні по графіці не могли забезпечити вимоги до фільму «33-й» (тому про «використання двічі» того самого обладнання теж не може бути й мови). «У мене є документи оплати іншим організаціям за надані послуги у виробництві фільму, - стверджує Леонід Мужук. - Хочу додати, що у вартість однією хвилини входить переклад на сім мов. У практиці кіно це відбувається таким чином: на кожний варіант дається 5-10% кошторисної вартості на дубляж. На мою думку, це був ефективний економічний проект».

 

Дмитро Лазарєв в кінці листа поцікавився, чи є наведені ним факти достатнім приводом «не лише для обов'язкового звільнення, але й притягнення їх до кримінальної відповідальності звинувачених?».

 

«ТК»  попросила відповісти на це запитання юриста ІМІ Романа Головенка. Юрист не побачив підстав ані для звільнення, ані для притягнення до кримінальної відповідальності будь-кого, згаданого в листі: «Стосовно «звинувачених», то вони є посадовими особами телерадіокомпанії, але вони не є держслужбовцями. Закон "Про держпідтримку ЗМІ й соціальний захист журналістів" прирівнює їх до держслужбовців у плані оплати праці, обчислення стажу та пенсійного забезпечення, але обмеження для держслужбовців на них не поширюються.

 

Складніше питання стосунків телекомпанії з ПП "Студія ХХІ": законодавство України щодо закупівлі товарів за держкошти, як усім мабуть відомо, за останні роки неодноразово змінювалось. Тому щоб відповісти на питання чи не було порушень процедури держзакупівель при купівлі фільму (чи іншої продукції), чи мала взагалі така закупівля проводитися за відповідною процедурою на той період - необхідно проводити документальну перевірку. Таку перевірку могла би провести, наприклад, прокуратура, якщо до неї звернуться.

 

Якщо підтвердяться заяви про те, що ПП "Студія ХХІ" користувалося обладнанням державної телекомпанії (без укладення договорів оренди з належною оплатою), то це буде порушення, але наскільки воно серйозне залежатиме від того, наскільки великої шкоди завдано державі. Тут можна брати до уваги ст. 184-1. "Неправомірне використання державного майна" Кодексу про адмінправопорушення, і ст. 364 Кримінального кодексу "Зловживання владою або службовим становищем". Але ще раз повторю: заява може підтвердитися, а може й не підтвердитися, це питання перевірки правоохоронними органами».

 

Можливо Дмитро Лазарєв писав свій лист із благородною метою. Проте як журналіст він міг проробити весь той обсяг роботи, який довелося проробити нам, аби переконатися, що він побудував свої звинувачення на хибному припущенні - нібито Пасак і Мужук є держслужбовцями.

 

Так само, як і пан Лазарєв, «ТК» знає, що схема оплати, у якій держзамовлення виконує не сам державний мовник, а незалежний продакшн, є вигіднішою для виконавців. Але ця практика - до речі, досить розповсюджена - існує в межах законодавства і вмотивовується тим, що державні ставки оплати праці є нижчими за ринкові. У будь-якому разі, щоб знайти у цій схемі зловживання,  має працювати КРУ.

 

Хотілося б нагадати колегам притчу про хлопчика, який кричав «вовки!». Здіймаючи бучу навколо неперевірених фактів, здогадок і пліток, вони лише ускладнюють розслідування справжніх випадків зловживань і корупції, яких на державному телебаченні справді чимало. «Детектор медіа» завжди уважно ставиться до всіх повідомлень про порушення прав журналістів та медійного законодавства, проте перш ніж сигналізувати про такі випадки, колегам варто серйозно вивчати питання і зібрати докази порушення.

 

Матеріал створено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6794
Коментарі
26
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Коза-Дереза
5425 дн. тому
Себе будеш потім жаліти, коли тобі повернеться те, що ти робив людям. А те що ти справді воняєш козлятиною і сциклинням - це факт. Про грязьові процедури потрібно вже думати, щоб бути ближче до землі. Хоча ти і так будеш ближче до неї, вже скоро. Це я тобі кажу. Вік у тебе такий - 67 стукнуло. І навіть Боже слово тобі не допоможе.
Марiя
5426 дн. тому
З приводу Вашого коментару,вельмишановна, Коза-Дереза, ви мені дуже нагадуєте одну чемну жіночку, яка не так давно звільнилася з КДРТРК. Мені вас щиро жаль... Нелегко жити в ненависті до інших. Вам би онуків бавити, а не в заздрощах та злобі животіти..а ви ще й журналіст, світоч нації... Ось декiлька цитат з Книги,яку поважають насправдi мудрi люди: "Каким судом судите, таким будете судимы, и КАКОЮ МЕРОЮ МЕРЯЕТЕ, ТАКОЮ И ВАМ будут мерять..(Евангелие от Матфея 7:2) "Мерзость пред Господом - помышления злых.." (Притчи 15:26). "Горе тем, которые зло называют добром, и добро - злом, тьму почитают светом, и свет - тьмою, горькое почитают сладким, и сладкое - горьким! Горе тем, которые мудры в своих глазах и разумны пред самими собою!" (Ис.5:20,21) "Лжесвидетель не останется ненаказанным, и кто говорит ложь, погибнет." (Прит.19:9) "Боязливых же и неверных, и скверных и убийц, и любодеев и чародеев, и идолослужителей и всех лжецов участь в озере, горящем огнем и серою..." (Откр.21:8) Читайте Боже Слово, i нехай Господь зцілить ваше темне заплутане серце.
Неуязвимый
5534 дн. тому
Собака лает, а караван идёт... Народ лютует, а виновник торжества со своей пассией продолжает грести казёное бабло не понимая, что в гробу карманов нет! Прокуратура! КРУ! АУ-У-У-У!!! Вы где?
Неуязвимый
5534 дн. тому
Собака лает, а караван идёт... Народ лютует, а виновник торжества со своей пассией продолжает грести казёное бабло не понимая, что в гробу карманов нет! Прокуратура! КРУ! АУ-У-У-У!!! Вы где?
5534 дн. тому
Доброго дня, вельмишановне панство! доброго дня і Вам, Дмитро Лазарєв! ну що ж, подивились ми тут коментарі і вирішили теж де-що написати. Одразу хочу подякувати "ASD" за чудовий і ,дійсно, справжній ,з точки зору наведених фактів, коментар, а також окрема подяка "Всевидячому оку". тепер, щодо "неперевірених фактів, здогадок та пліток" По-перше, пане "Кеша" і пане "Зритель", не здивуємося, що писали під цими ніками, саме ті, хто так обожнює пана Пасака та всю його чудову "родину", яким ,до речі, він ,скоріш за все, платить, дійсно, дуже добре і треба сказати, є за що)) тож звертаємось до вас, панове ,не хвилюйтесь, ви свої гроші відробляєте) щодо пана "Ветерана", якому керівництво каналу значно підвищило зарплатню та ще й ,коли криза поглина усе навколо, хочемо теж подякувати за таке, можна сказати ,досконале переконання читачів у беззаперечній і незаплямованій репутації пана Пасака. Ви всі в один голос кричете, що все це наклеп і всі наведені факти треба перевірити .Проте ,навіть, не замислюєтесь, що захищаєте злочинця, який грабує держбюджет ,причому грабує "не по-детски". А в його віці 65 років (це для тих хто не знає) ,він абсолютно легко уникне кримінальної відповідальності, бо за законом, посадити його вже не можна ,по причині старості. Він може відбутися тільки штрафом. Далі... факти перевірені і ті, хто є читачем телекритики, легко їх тут знайде. А якщо гарненько перевірити всю документацію з бухгалтерії телекомпанії ,то знайти там можна багато-чого цікавого .Проблема, лишень ,тільки в тому, що ,нажаль, останнім часом всі ці перевіряючі ,чомусь стали дуже продажними! і якщо таку перевірку робити, то треба обов*язково робити її незалежною! А щодо того, що це - звичайна заздрість людей і саме тому вони так лютують і невдоволені паном Пасаком - ні, панове. Це справді лють, проте викликана несправедливістю та беззаконням великих творців-махінаторі "PASAK and VERA"... бо не може бути так, що одні працюють з ранку до ночі і отримують голу ставку, про яку людям ,навіть, сором говорити ,а інші вирішили ,що вони блакитної крові) і розкрадають собі потехеньку мільйони гривень, не боючись нічого. я констатую це ,як факт. До речі ,перша леді телерадіокомпанії, пані Вєра, маючи 10 класів освіти, давно забу
Всевидящее око
5535 дн. тому
Не переживайте, господа КДРТРКовцы, это у кой-кого агония началась: контрактик-то заканчивается! А вместе с наполеончиком уйдёт и первая стац-дама. Так что поменьше негатива и побольше оптимизма!
Муха-Цокотуха
5535 дн. тому
Кстати, о птичках: все финансовые вопросы в КДРТРК решает Вера Стратийчук (главбух), и все"леваки" - с её лёгкой руки. Что до Пасака, то он - джентельмен и не может обидеть даму, а посему на всё закрывает глаза. Да и кто ж станет рубить сук...
Leon
5535 дн. тому
Вельмишановний пан Лазарев! Щира подяка Вам від працівників КДРТРК за висвітлення нашої наболілої проблеми! Але ні Ви, ні ми невзмозі змінити ситуацію... Риба гниє з голови. І "мертві душі", і фінансові зловживання дійсно мають місце, але ні КРУ, ні інші перевірки нічого корисного не зробили: мабуть, гроші сильніші за закон. (Чи, може, Фідель допоміг?..)
Андрей
5552 дн. тому
Господа. Очевидно, что Лазарев пытался описать различные злоупотребления в практике работы этого телеканала. Разумно былобы это проверить на основе независимого анализа документов, а не путем избирательного приведения комментариев руководства. Особенно меня удивила распирающая гордость автора данной статьи от псевдо-статуса гос.служащего. А то, что защищенность, за наши с вами деньги, на уровне гос.служащего, а ответственность как у всех, это журналист не счел нужным оценить.
Юрій Шеляженко
5554 дн. тому
Мене здивувало, що звинувачення по зловживаннях з фінансами фактично не перевірені. Також дивно, що нема ні слова про те, що таке "Асоціація дружби Україна-Куба". А це досить цікава організація, в якій заправляють марксисти.
коза-дереза
5554 дн. тому
Нарешті!!! Та цього ПАСАКА треба не просто гнати, а в тюрму. Злодії мають сидіти в тюрмах і відповідати по Закону. Але, на жаль поки ця держава називається Україна - так буде довго. Ви ж усі свідки: ніхто не в вправі зламати цього наполеончика! А ще аби Ви, люди добрі, знали як він пахне КОЗЛЯТИНОЮ... Але на все свій час: ось побачите, як викручуватиме руки й ноги його донечці - рівно через 9 днів. І ніяка КУБа з екстрасенсами не допоможуть.
Светлана
5554 дн. тому
Хочеться поблагодарить Лазарева за такую смелость. Спасибо. Ви подняли очень интересніе темі, но до конца не расскріли весь кошмар "гадючего" клубка. Виктор Пасак еще и великий верующий - очень поддерживает секту Церковь божья, где его дочь одна из основателей . Браво! И телевиденье усердно на эту секту работает. ПОЗОР!
otar
5555 дн. тому
Шановна(ий) Зритель-Ветеран-Глядачка. Ви перевищили ліміт у 3 коментарі, написані від імені нібито різних людей, для хворих на розмноження особистості. Усі подальші ваші дописи будуть видалятися незалежно від їх змісту.
Глядачка
5555 дн. тому
Дивуюсь пані Лігачовій. Наташа, ми з тобою працювали разом на Хрещатику, 26 тривалий час . І як ти могла допустити, що під твоїм керівництвом отаке паскудство Телекритикою тиражується по всіх Інтернетах. Ти ж добре знаєш і Пасака, і Мужука. Якщо забула, запитай у своєї колишньої керівниці Валентини Челнокової, що вона про них думає. Та ні в кого на цих людей не знайдеться поганого слова, хіба що у варягів, які прийшли на Хрещатик ,26 і не можуть знайти себе. Ми зараз хоч на Мельникова,42, але чуємо тільки добрі відгуки про керівників КДРТРК. А в отаких Лазарєвих треба перевіряти документи, чи це справжні журналісти, чи куплені пройдисвіти. які ганблять порядних людей. Нема на них суду. І тримай високо марку Телекритики.
Зритель
5555 дн. тому
И придумал же дурак Интернет! Чтобы вот такие козлы как Лазарев над порядочными людьми изгалялись! И нет на него суда или кары божьей. А ты сходи, козел, к Пасаку и послушай что люди тебе скажут о нем. Только положительные отзывы. А Мужук ведь в самые черные дни Чернобыля под реактором был, снимая с оператором фильм о человеческой трагедии. Вот и стал Шевченковским лауреатом. А кто ты, что позволяешь себе ерничать над святыми вещами? Удивляюсь Телекритике - ну и нашла кому предоставлять свои страницы. А если это маньяк, только что отсидевший срок и ненавидящий весь мир и выполняющий заказы ущербных, всем завидующих людей. Такие, хоть и единицы, есть ведь в каждом коллективе. Иудины серебренники... Воздастся...
Ветеран
5555 дн. тому
Незалежному (від совісті) журналісту Дмитру Лазарєву. Хто-хто, а ветерани знають який керівник пан Пасак. Якби не він, багато б хто з нас жебракував, а він для десятків ветеранів зробив людську пенсію, не порушуючи ніяких законів. А що розкрадається - конкретно? Держава ж опустила своє телебачення і радіо нижче плінтуса. І зарплату дає як жебракам. Спробуй утримати на плаву компанію . Тому і тримаються тут патріоти, а не такі як Дмитро Лазарєв, невідома в журналістських колах персона, яка готова заглядати під чужу ковдру. Соромно, панове...
XXX свідок безладдя
5555 дн. тому
Боже не вже таке буває? А деж наші органи КРУ, прокуратура? Чому можна так красти?В той час коли премії і гонорарів,постановочних людям не виплачували керівництво жило за окремим бюджетом.Для керівництва премій завжди вистачало (одна премія керівника - могла покрити премію10 рядовим робітникам)і грошей на постійні зарубіжні відрядження вистачало .Знаходились гроші, щоб сплачувати навчання сина,доньки та невістці головного бухгалтера - зам.генерального директора з економічних питань(!).Тримати їх усіх трех на посадах - з преміями (на роботу їм до речі ходити було необов"язково) мамуся все прикрівала. У всії керівників підростають онуки БОЖЕ не вже і їх мі будемо вчити, та утримувати. Бюждет вже урізали - криза на дворі.
ASD
5555 дн. тому
Спасибо за статью.Поражает ценизм наших "руководителей".Как пенсию получать "державну" то мы бюджетники а как отвечать за свои поступки "воровство" бюджета.то мы не "державни службовци".Как пенсию оформить "по закону" главному бухгалтеру подделовать ее то это по закону. Вам Пасак не стыдно?А мертвые души не жмут карманы?А японский кредит ?Не знаю может несколько чужих детей для проформы и ездили на Кубу,но в основном дети и знакомые и сам Пасак регулярно. И деньги Кубинского общества улетели в карманы гл.бух и Пасаку действительно "чистые руки.РУ спит.А жаль.Ведь бюджетные деньги не для Пасака и его прихосни а для всего оллектива!!!Если "первая леди Верочка" близая КОЛЛЕГА то воровать бюджет всеравно нельзя!
Кеша
5555 дн. тому
Думаю, що таких як Д.Лазарєв, і в КРУ не візьмуть, не те що в нормальну журналістику, якщо він не може вивчити факти до пуття і просто морочить людям голову. А КДРТРК сьогодні відома в Україні, бо має і кабельне телебачення, і через супутник веде мовлення. Не каєжу вже про кубинську тему. Скільки наших дітей там полікувалось! І що ми за нація, коли завжди так кортить когось посадити, зняти, обплювати!!! Тому так і живемо, як злидні...
zzzzzzz
5555 дн. тому
У цій компанії розкрадається все - гроші, техніка, Купа мертвих душ. Діти, сестри, брати і свати, які на роботу не ходять. Людей цінують лише лояльних та безініціативних. Тому таке й ТВ,. самим гидко дивитися .
я
5555 дн. тому
КДРТРК і буде ніяким каналом, поки керувати ним буде Пасак, бо він ніякий керівник.
5555 дн. тому
спасибо за факты.Но согласитесь,что проблема для такой огромной статьи - дутая. Многие и вовсе спросят: "А что? есть такой канал? КДТРК?А что он показывает?" Не хочу никого обидеть, но если уж на прямоту, честность и без коррупции, то... В Киеве (а КДТРК только частично!!!! в нем и вещает), уже есть один, живущий из бюджета телеканал.Зачем необходимо списывать, думается, немалые бюджетные средства еще на один "никакой"канал, который никто не смотрит, в т.ч. по причине отсутствия оного в кабельных сетях, и кому выгодно списывать деньги на это - вот здесь бы и расследовать, а остальное по сравнению с этим просто мелочи жизни
avtor
5555 дн. тому
ні, там були перевірені факти - подивіться http://www.telekritika.ua/news/2008-10-10/41168 http://www.telekritika.ua/news/2007-01-29/31423 http://www.telekritika.ua/news/2009-01-27/43375
Підозрілий
5555 дн. тому
Здається це називається "злодії в законі". У нас за таке ордени дають. А Лазарєв мабуть начитався "Дон-Кіхота". Усе буде як є.
5555 дн. тому
Кошмар! почитал и диву дался: сколько шума вокруг пустого по сути места под названием КДТРК...Зато в конце автор публикации одним, что называется, мазком, обмазал без суда и следствия державне телебачення, безапеляционно заявив про "справжні випадки зловживань і корупції, яких на державному телебаченні справді чимало..." А может, там тоже - буча "навколо неперевірених фактів, здогадок і пліток"?
Сергій
5555 дн. тому
Красти можна! І все це по закону?! І ще за це отримувати девіденти... Де ж наші органи ПРОКУРАТУРА,КРУ і.т.д. Дяккуємо,що відкрили людям очі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду