Нацрада зареєструвала чотири канали з Дніпра, АTR, Kyiv Post і нового мовника «Відзону»

Нацрада зареєструвала чотири канали з Дніпра, АTR, Kyiv Post і нового мовника «Відзону»

9 Серпня 2024
964
9 Серпня 2024
11:56

Нацрада зареєструвала чотири канали з Дніпра, АTR, Kyiv Post і нового мовника «Відзону»

964
Регулятор додав у реєстр 20 онлайн-медіа.
Нацрада зареєструвала чотири канали з Дніпра, АTR, Kyiv Post і нового мовника «Відзону»
Нацрада зареєструвала чотири канали з Дніпра, АTR, Kyiv Post і нового мовника «Відзону»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала дев’ять лінійних телеканалів. Такі рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 8 серпня.

Зареєстровані чотири телеканали з Дніпра:

  • ТОВ «Телерадіокомпанія «ІРТ» (логотип «ІРТ») із Дніпра — кабельна цифрова і технологія інтернет-мовлення (IPTV);
  • ТОВ «ТРК «Нова» (логотип «ОТВ») також із Дніпра — кабельна аналогова, кабельна цифрова, інтернет-мовлення (IPTV);
  • ТОВ «Тайм медіа солюшин» (логотип «tvoya para») із Дніпра — технологія інтернет-мовлення (ОТТ, IPTV);
  • КП «Дніпровська міська студія телебачення» Дніпровської міської ради (логотип «Дніпро TV», частково на фоні ромбу темно-бірюзового кольору») –кабельна аналогова та кабельна цифрова технології.

Також громадська організація «Звільнення Криму» зареєструвала кримськотатарський канал ATR, він мовитиме  на супутнику та в ОТТ. ТОВ «Юкрейніан фешн груп» зареєструвала «UA Fashion TV», технологія — інтернет-мовлення (ОТТ).  ТРК «Лан» зі Стрия Львівської області — «Лан-TV», а Приватна багатопрофільна фірма «Дельта» з  Ізмаїла Одеської області — канал  «1Р» (кабельна аналогова технологія мовлення).

Окрім цього свій другий канал зареєструвала компанія ТОВ «Відзон» з Одеси — «Машина часу», який мовитиме за технологією ОТТ. Нагадаємо, у червні регулятор зареєстрував канал компанії «Невигадані історії».

До  реєстру Нацрада також внесла 20 нових онлайн-медіа.

Онлайн-медіа «Kyiv Post» (ТОВ «Бізнесгрупп», м. Одеса)  зареєструвало вісім  своїх ресурсів: портал новин, публічні сторінки в Instagram, Facebook, Х, LinkedIn, Threads, канали в Telegram і Viber, канал відеохостингу в YouTube.

Свої акаунти в Telegram, WhatsApp, Instagram, Facebook, YouTube зареєструвало ТОВ «Мандарин медіа» з Дніпра, а вебсайт і акаунти в Telegram, Instagram, Facebook, YouTube, TikTok — ТОВ «АГГІК» зі столиці.

Як повідомляє сайт регулятора, серед реєстрантів також Національний інститут стратегічних досліджень, м. Київ, — він зареєстрував електронний науковий журнал «Стратегічна панорама» / «Strategic Panorama»; ГО «Українер», м. Київ, — вебсайт, публічну сторінку в соціальній мережі «Facebook»; Державний податковий університет, м. Ірпінь Київської обл., — вебсайт наукового збірника  «Збірник наукових праць Державного податкового університету» / «Collection of Scientific Papers of the State Tax University»; ТОВ «Видавничий дім «Гельветика», м. Одеса, — вебсайти наукових журналів «Інноваційна економіка» / «Innovative economy» і «Глобальні та національні проблеми економіки» / «Global and National Problems of Economy» та ін.

Окрім цього Національна рада додала до Реєстру суб’єктів у сфері медіа 21 суб’єкт у сфері друкованих медіа. Найбільшу кількість — п’ять всеукраїнських видань (чотири наукові збірники, один журнал) — зареєстрував Львівський торговельно-економічний університет. Усі збірники виходять трьома мовами: українською, англійською, польською. Журнал — шістьма мовами: ще й німецькою, іспанською, французькою. Чотири журнали вніс до Реєстру Київський національний університет технологій та дизайну. Територія розповсюдження всіх видань — Україна і зарубіжжя.

Також Нацрада зареєструвала шість провайдерів:

  • приватна багатопрофільна фірма «Дельта» — місто Ізмаїл Одеської області;
  • ТОВ «Телекомпанія «Чумгак» — місто Кременчук Полтавської області;
  • ТОВ «Едельвейс ТВ» — селища Свеса і Ямпіль Сумської області;
  • ФОП Пиріжок О. А. — міста Кам’янець-Подільський і Дунаївці Хмельницької області, м. Хотин Чернівецької області;
  • ТОВ Спільне мале підприємство «Тевіант» — міста Ужгород і Чоп Закарпатської області;
  • ТОВ «Телерадіокомпанія «Ідеал +» — Київський район Одеси, м. Балта Одеської області.

Нагадаємо, на попередньому засіданні Нацрада зареєструвала як онлайн-медіа видання «Гордон» та ще 14 видань.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
964
Читайте також
09.08.2024 12:05
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
982
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду