Нацрада не обрала жодного переможця на мовлення в мультиплексі Кропачова

Нацрада не обрала жодного переможця на мовлення в мультиплексі Кропачова

27 Червня 2024
2227
27 Червня 2024
11:20

Нацрада не обрала жодного переможця на мовлення в мультиплексі Кропачова

2227
Регулятор відмовив двом претендентам, які подавались на конкурс.
Нацрада не обрала жодного переможця на мовлення в мультиплексі Кропачова
Нацрада не обрала жодного переможця на мовлення в мультиплексі Кропачова

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення не визначила переможців на  мультиплекс ТОВ «Ера продакшн» (41 ТРК), який належить Віталію Кропачову. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 27 червня.

За умовами конкурсу компанії мають здійснювати мовлення 24 години на добу, ретрансляція заборонена.

У мультиплексі 12 місць, однак заявки подали лише дві компанії: ТОВ «Голдберрі» (юридична особа каналу «Еспресо») і ТОВ «Проюкрейн-медіа» (юридична особа нового каналу Дмитра Добродомова).

ТОВ «Голдберрі» (юридична особа каналу «Еспресо») представляла канал «Еспресо Київ». Компанія хотіла запустити київський канал. Вона брала участь у конкурсі  ще й на мультиплекс ТРК «Експрес-інформ» (43 ТРК). Директорка каналу Катерина Єрмолович зазначила, що не розраховувала, що в цьому мультиплексі лише два учасники. Для неї пріоритетом був мультиплекс ТРК «Експрес-інформ».

Тарас Боровський, директор ТОВ «Проюкрейн-медіа» Дмитра Добродомова, представив концепцію нового мовника, який зараз транслюється в ютубі, — Pro Ua. «Детектор медіа» вже писав детальніше про цей проєкт. Переважний контент — аналітичні програми та інтерв’ю. Джерелом фінансування Тарас Боровський називає кошти засновників Дмитра Добродомова та Сергія Гайдая.

Заступник голови Нацради Олег Черниш звернув увагу на те, що в разі перемоги двом каналам доведеться утримувати весь мультиплекс: «Це понад 70 тисяч на місяць — оплата, коли компаній у мультиплексі було багато. А якщо дві, то я навіть не знаю».

«Я мав попередні підрахунки, і це вартуватиме від 120–140 тисяч гривень на місяць. У нас ці кошти є», — додав Тарас Боровський.

Олег Черниш підсумував, що він не розраховував, що буде така маленька конкуренція на цей мультиплекс. Він зазначив, що не підтримуватиме жодну компанію в цьому конкурсі: «Я пропонував би вам зосередитись на роботі в ютубі й почекати нового конкурсу, на який прийде більше каналів, які зможуть оплачувати роботу мультиплексу».

Голова Нацради Ольга Герасим’юк також сказала, що утримається під час голосування. Так само вчинили й інші члени регулятора.

Наприкінці засідання Герасим’юк додала, що регулятор готуватиме новий конкурс на цей мультиплекс і сподівається, що тоді буде більше охочих.

Нагадаємо, конкурс на ці мультиплекси Нацрада оголосила 22 лютого 2024 року.

Як повідомляв «Детектор медіа», через арешт власника Віталія Кропачова арештовані рахунки його медійних компаній. І серед них ТОВ «Ера продакшн». Однак під час засідання Нацради про це не згадували.

Скриншот відео: Національна рада / ютуб

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2227
Читайте також
17.05.2024 17:14
Мар'яна Зінченко
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 114
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду