Нацрада дозволила відступити від умов ліцензії шістьом компаніям

Нацрада дозволила відступити від умов ліцензії шістьом компаніям

29 Лютого 2024
1338
29 Лютого 2024
15:37

Нацрада дозволила відступити від умов ліцензії шістьом компаніям

1338
Основна причина відступу від умов ліцензії неспроможність дотримуватись повних вимог щодо виробництва через економічну ситуацію, зумовлену війною.
Нацрада дозволила відступити від умов ліцензії шістьом компаніям
Нацрада дозволила відступити від умов ліцензії шістьом компаніям

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення погодила тимчасовий відступ від умов ліцензій у частині програмної концепції мовлення шести компаніям. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 29 лютого.

Це компанії з Донецької, Сумської, Тернопільської та вінницької області.

Медіа, що здійснюють лінійне телевізійне мовлення:

  • ТОВ «Телевізійна компанія "Орбіта"» (логотип «телекомпанія ОРБІТА»), м. Покровськ Донецької області;
  • КП Тростянецької міської ради «Телерадіокомпанія Тростянець» (логотип «стилізоване зображення літер TVT»), м. Тростянець Сумської області;
  • ТОВ ТРК «Академ TV» (логотип «ATV»), м. Суми;
  • ПП «Телерадіокомпанія "Смайл"» (логотип «ін тб (комбіноване)»), м. Тернопіль.

Медіа, що здійснюють лінійне радіомовлення:

  • КП Тростянецької міської ради «Телерадіокомпанія Тростянець» (позивні «Добре радіо»), м. Тростянець Сумської області;
  • КП «Мурованокуриловецька редакція ефірного радіомовлення» (позивні «В ефірі Мурованокуриловецька редакція ефірного радіомовлення»), селище Муровані Курилівці Вінницької області.

Як вже повідомляв «Детектор медіа», Нацрада дозволила каналам медіагруп StarLight Media та «Інтер» тимчасовий відступ від ліцензій.

Згідно із законом «Про медіа», відступ від умов ліцензії не може перевищувати 35% визначеного загального обсягу мовлення. І ліцензіати мають подавати регулятору відповідну заяву.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення дозволила мовникам тимчасово відступити від програмних концепцій. Регулятор закликав це робити в разі неможливості виконання ними визначеної ліцензією програмної концепції або інших умов ліцензії. Про такі дії потрібно було повідомити Нацраду електронною поштою.

Однак 9 листопада 2023 року Нацрада  скасувала своє рішення від 24.02.2022 року № 221 «Про тимчасовий відступ від умов програмних концепцій мовлення місцевих та регіональних мовників»,  щоб уникнути колізії із Законом України «Про медіа». Тому що в перший день повномасштабного наступу Росії регулятор  дозволив місцевим та регіональним мовникам повідомляти про відступ від їхніх програмних концепцій на час дії воєнного стану електронною поштою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1338
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду