Як дивилися контент «Київстар ТБ» у вересні: телеканали-лідери, найпопулярніші серіали та перегляд новин

Як дивилися контент «Київстар ТБ» у вересні: телеканали-лідери, найпопулярніші серіали та перегляд новин

24 Жовтня 2023
559
24 Жовтня 2023
10:09

Як дивилися контент «Київстар ТБ» у вересні: телеканали-лідери, найпопулярніші серіали та перегляд новин

559
У вересні на українських телеканалах відбулося чимало премʼєр як серіального контенту, так і адаптацій і продуктів власного виробництва.
Як дивилися контент «Київстар ТБ» у вересні: телеканали-лідери, найпопулярніші серіали та перегляд новин
Як дивилися контент «Київстар ТБ» у вересні: телеканали-лідери, найпопулярніші серіали та перегляд новин

В аналітиці від платформи кіно та телебачення «Київстар ТБ» пресслужба «1+1 media» розповідає про результати телеперегляду у вересні, канали-лідери та як українці споживали новинний контент.

У вересні на українських телеканалах відбулося чимало премʼєр як серіального контенту, так і адаптацій і продуктів власного виробництва. Це пожвавило конкуренцію в провідній двадцятці телеканалів, що вплинуло на загальне розташування каналів у рейтингу.

Провідні десять телеканалів у вересні 2023 року

Першу сходинку списку телеканалів вересня на платформі «Київстар ТБ» посідає Новий, отримавши частку 10,3% (-0,2 п.п. до серпня). На другій позиції — телеканал СТБ із часткою 9% (+0,5 п.п.).

З шостої позиції в серпні одразу у трійці лідерів закріпився телеканал «1+1 Україна» з загальною часткою 6.9%, що на 1 п.п. більше в порівнянні з минулим місяцем. До слова, у вересні на телеканалі відбулася прем’єра європейського сезону проєкту «Голос країни», а частка слота першого епізоду становила 18.2% (середня частка склала 17%).

Четверту та п’яту сходинки рейтингу на платформі з однаковою часткою 6,4% займають ТЕТ (-0,4 п.п. частки) та «2+2» (-1,3 п.п). Шосте місце посідає ICTV2 з 6,1% частки (+0,2 п.п).

Далі, на сьомому та восьмому місцях відповідно, розташувалися телеканали, що транслюють «Єдині новини» — «1+1 Марафон» з 5,1% частки (-0,8 п.п) та ICTV з 4,6% (-0,5 п.п).

На дев’ятій позиції перебуває «Плюс плюс» із часткою 2,0% (+0,1 п.п.), а замикає десятку списку каналів на платформі телеканал «Бігуді» з 1,8% частки (-0,1 п.п. частки).

 

Медіагрупи та перегляд

Уже традиційно більшість телеканалів, які потрапили в рейтинг вересня 2023 року на платформі «Київстар ТБ», входять до складу групи «1+1 media» — «1+1 Україна», ТЕТ, «2+2», «1+1 Марафон», «Плюс плюс», «Бігуді», Kvartal TV та Comedy Central. Від Starlight Media у двадцятці на платформі — Новий, СТБ, ICTV2, ICTV, а від Inter Media Group — НТН.

Таким чином, лідером у рейтингу медіагруп на платформі «Київстар ТБ» залишається «1+1 media», яка у вересні сумарно зібрала 31,5% частки (-1,8 п.п. частки до серпня). Starlight Media опинилася на 2-й сходинці з незмінною часткою — 31,3%. Inter Media Group завершила місяць на третій позиції з часткою 2,7% (-0,3 п.п).

 

Перегляд новинного контенту

У вересні сумарна частка основних телеканалів, які транслюють марафон «Єдині новини» на платформі «Київстар ТБ», склала 10,6% (-1,3 п.п. частки до серпня). Лідером за переглядами серед телеканалів, що транслюють проєкт, є «1+1 Марафон» із відривом від ICTV в 0,5 п.п. частки.

Що стосується інших телеканалів, які не транслюють телемарафон, проте створюють новинний контент, то 24 канал завершив місяць із середньою часткою 1,3%. Решта новинних телеканалів: Прямий — 0,7% частки, «Еспресо» — 0,6% частки та 5 канал — 0,2% частки.

Найпопулярніші серіали на «Київстар ТБ» у вересні

У переліку найпопулярніших серіалів вересня за кількістю унікальних абонентів на «Київстар ТБ» незмінним лідером серед медіагруп є контент, який транслювався на телеканалах «1+1 media». Так, цього місяця лідером серед вподобань глядацької аудиторії cтав серіал «Закохай мене, якщо зможеш», що транслювався на «1+1 Україна». Також у цій категорії до рейтингу увійшли серіали «Ромео і Джульєтта з Черкас», «Величне століття», «Скажені сусіди», «Сталеві нерви», «Секс, Інста і ЗНО», «Невірний», «Хазяїн», «Опер за викликом», «Я — Надія», «Спіймати Кайдаша», «Плут». Від SLM — «Будиночок на щастя», «Кріпосна». З міжнародних серіалів до провідного списку ввійшли «Єллоустоун», «Ходячі мерці», «Мушкетери», «Рей Донован» і «Покидьки».

Джерело даних і фото: «Київстар ТБ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
559
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду