detector.media
24.10.2023 10:09
Як дивилися контент «Київстар ТБ» у вересні: телеканали-лідери, найпопулярніші серіали та перегляд новин
Як дивилися контент «Київстар ТБ» у вересні: телеканали-лідери, найпопулярніші серіали та перегляд новин
У вересні на українських телеканалах відбулося чимало премʼєр як серіального контенту, так і адаптацій і продуктів власного виробництва.

В аналітиці від платформи кіно та телебачення «Київстар ТБ» пресслужба «1+1 media» розповідає про результати телеперегляду у вересні, канали-лідери та як українці споживали новинний контент.

У вересні на українських телеканалах відбулося чимало премʼєр як серіального контенту, так і адаптацій і продуктів власного виробництва. Це пожвавило конкуренцію в провідній двадцятці телеканалів, що вплинуло на загальне розташування каналів у рейтингу.

Провідні десять телеканалів у вересні 2023 року

Першу сходинку списку телеканалів вересня на платформі «Київстар ТБ» посідає Новий, отримавши частку 10,3% (-0,2 п.п. до серпня). На другій позиції — телеканал СТБ із часткою 9% (+0,5 п.п.).

З шостої позиції в серпні одразу у трійці лідерів закріпився телеканал «1+1 Україна» з загальною часткою 6.9%, що на 1 п.п. більше в порівнянні з минулим місяцем. До слова, у вересні на телеканалі відбулася прем’єра європейського сезону проєкту «Голос країни», а частка слота першого епізоду становила 18.2% (середня частка склала 17%).

Четверту та п’яту сходинки рейтингу на платформі з однаковою часткою 6,4% займають ТЕТ (-0,4 п.п. частки) та «2+2» (-1,3 п.п). Шосте місце посідає ICTV2 з 6,1% частки (+0,2 п.п).

Далі, на сьомому та восьмому місцях відповідно, розташувалися телеканали, що транслюють «Єдині новини» — «1+1 Марафон» з 5,1% частки (-0,8 п.п) та ICTV з 4,6% (-0,5 п.п).

На дев’ятій позиції перебуває «Плюс плюс» із часткою 2,0% (+0,1 п.п.), а замикає десятку списку каналів на платформі телеканал «Бігуді» з 1,8% частки (-0,1 п.п. частки).

 

Медіагрупи та перегляд

Уже традиційно більшість телеканалів, які потрапили в рейтинг вересня 2023 року на платформі «Київстар ТБ», входять до складу групи «1+1 media» — «1+1 Україна», ТЕТ, «2+2», «1+1 Марафон», «Плюс плюс», «Бігуді», Kvartal TV та Comedy Central. Від Starlight Media у двадцятці на платформі — Новий, СТБ, ICTV2, ICTV, а від Inter Media Group — НТН.

Таким чином, лідером у рейтингу медіагруп на платформі «Київстар ТБ» залишається «1+1 media», яка у вересні сумарно зібрала 31,5% частки (-1,8 п.п. частки до серпня). Starlight Media опинилася на 2-й сходинці з незмінною часткою — 31,3%. Inter Media Group завершила місяць на третій позиції з часткою 2,7% (-0,3 п.п).

 

Перегляд новинного контенту

У вересні сумарна частка основних телеканалів, які транслюють марафон «Єдині новини» на платформі «Київстар ТБ», склала 10,6% (-1,3 п.п. частки до серпня). Лідером за переглядами серед телеканалів, що транслюють проєкт, є «1+1 Марафон» із відривом від ICTV в 0,5 п.п. частки.

Що стосується інших телеканалів, які не транслюють телемарафон, проте створюють новинний контент, то 24 канал завершив місяць із середньою часткою 1,3%. Решта новинних телеканалів: Прямий — 0,7% частки, «Еспресо» — 0,6% частки та 5 канал — 0,2% частки.

Найпопулярніші серіали на «Київстар ТБ» у вересні

У переліку найпопулярніших серіалів вересня за кількістю унікальних абонентів на «Київстар ТБ» незмінним лідером серед медіагруп є контент, який транслювався на телеканалах «1+1 media». Так, цього місяця лідером серед вподобань глядацької аудиторії cтав серіал «Закохай мене, якщо зможеш», що транслювався на «1+1 Україна». Також у цій категорії до рейтингу увійшли серіали «Ромео і Джульєтта з Черкас», «Величне століття», «Скажені сусіди», «Сталеві нерви», «Секс, Інста і ЗНО», «Невірний», «Хазяїн», «Опер за викликом», «Я — Надія», «Спіймати Кайдаша», «Плут». Від SLM — «Будиночок на щастя», «Кріпосна». З міжнародних серіалів до провідного списку ввійшли «Єллоустоун», «Ходячі мерці», «Мушкетери», «Рей Донован» і «Покидьки».

Джерело даних і фото: «Київстар ТБ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY