Кілька регіональних каналів змінили формат

Кілька регіональних каналів змінили формат

27 Липня 2023
999
27 Липня 2023
13:40

Кілька регіональних каналів змінили формат

999
Вони стали каналами загальної тематики.
Кілька регіональних каналів змінили формат
Кілька регіональних каналів змінили формат

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення внесла зміни до Реєстру суб’єктів у сфері медіа щодо ліцензіата та умов ліцензії на мовлення через те, що деякі канали вирішили змінити формат мовлення. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 27 липня.

Харківський канал «7» (юридична особа ПрАТ «Регіональна телемовна компанія «Тоніс-центр») раніше був інформаційно-розважальним, луцький «12 канал» (юридична особа ТОВ «Слово Волині») — інформаційно-аналітичним, вінницький «ВІТА ТБ»  (юридична особа МКП інформаційного агентства «Віта») — інформаційно-просвітницьким з кінопоказом. Тепер усі канали змінили формат на загальну тематику. При цьому не менше 25% інформації вони мають подавати про місцеві події.

Після вступу в силу закону «Про медіа», у травні 2023 року регулятор своїм рішенням затвердив формати лінійних аудіовізуальних медіа. Загалом їх чотирнадцять.

Канал загальної тематики — формат, що розрахований на широку аудиторію і характеризується наявністю програм, що належать до різноманітних жанрів і типів, включаючи (але не обмежуючись) програми інформаційні, розважальні, спортивні, фільмопоказ тощо.

Скриншот відео: Національна рада / ютуб

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
999
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду