Марія Бурмака стала музичною продюсеркою «FM Галичина»

Марія Бурмака стала музичною продюсеркою «FM Галичина»

5 Червня 2023
3792
5 Червня 2023
11:28

Марія Бурмака стала музичною продюсеркою «FM Галичина»

3792
У вересні планується перезапуск радіостанції.
Марія Бурмака стала музичною продюсеркою «FM Галичина»
Марія Бурмака стала музичною продюсеркою «FM Галичина»

Співачка Марія Бурмака стала музичною продюсеркою радіостанції «FM Галичина». Цю інформацію вона підтвердила «Детектору медіа».

За її словами, зараз  йде робота щодо зміни сітки, а повний перезапуск радостанції запланований на вересень. Деталі перезапуску продюсерка поки що не розкриває. З 1 червня в ефірі радіостанції виходить рубрика «Музика дня». Подібну програму раніше Марія робила для «Сніданку з «1+1». «Історії про пісні, які створюють настрій на цілий день, підтримують і надихають», - пише вона.

Також на початку червня стартувала годинна програма «Нове та найновіше», у якій розповідатимуть про прем’єри треків.

«Далі буде зміна ефіру, лінійка ютуб-проєктів, які ми зараз готуємо. Зараз час експериментів, бо наша радіостанція жива, має свого слухача у багатьох регіонах Західної України», - каже Марія. Також на FM Галичина збільшиться частка новинного контенту. До його створення долучатимуть студентів. Також ведуться переговори з авторами щодо запуску нових проєктів. Серед них програма про літераторів. «У нас будуть авторські програми, збільшиться частка розмовного контенту, але ми не будемо переформовуватись у розмовне радіо», - додає Марія.

На думку, Марії, з початку повномасштабного вторгнення контент радіостанцій змінився. Насамперед вони стали українськими, і в ефірі не має російської музики. Зараз артисти пишуть багато пісень про війну, за словами продюсерки, різної якості. І це потребує уваги музичної редакції. До всього у глядачів спостерігається втома від контенту про війну.

«Тому важливий баланс. З відбором музичного контенту є дуже тонкий момент. Радіо – це саунтрек нашого життя. Я зараз багато співаю для воїнів, для наших солдат.  Але свої найбільш драматичні пісні, які я написала, я не співаю для військових. Тому що вони вже перебувають у війні і я не хочу їх ще більше ранити. Так само і на радіо.  Для радіо дуже важливо з одного боку залишитись мотиватором, а з іншого боку давати контекст, в якому ми живимо. Створення настрою – це мистецтво, і формування контенту радіостанції має  робитись з максимальним тактом», - переконана Марія.

Також, за її словами, слухачів зараз цікавлять подкасти та програми про психологічну підтримку.

Попри роботу на FM Галичина Марія не планує залишати свої інші проєкти та  роботу в українській службі «Польського радіо». Вже майже рік  співачка створює на радіостанції авторські проєкти.

Нагадаємо, Марія Бурмака вела проєкт на каналі «Еспресо» «Культекспрес з Марією Бурмакою».

Колаж: «FM Галичина»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3792
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду