24 канал мовитиме на двох супутниках

24 канал мовитиме на двох супутниках

16 Лютого 2023
2082
16 Лютого 2023
13:19

24 канал мовитиме на двох супутниках

2082
Канал доступний на Amos 3 та Astra 4A.
24 канал мовитиме на двох супутниках
24 канал мовитиме на двох супутниках

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензію 24 каналу (юридична особа ПрАТ «ТРК Люкс») через мовлення на ще одному супутнику Astra 4A. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 16 лютого.

Також канал продовжуватиме мовити на Amos 3.

Тестове мовлення на Astra 4A 24 канал починав у вересні 2022 року через атаки окупантів на сигнал каналу на супутнику. Після тестового періоду компанія вирішила залишити мовлення на обох супутниках.

«Amos був нашим «бортом» впродовж 16 років, багато людей саме там вперше знайшли 24 і лишалися з нами всі ці роки. З початком повномасштабного вторгнення почалися і атаки на Amos, періодично сигнал глушили завадам, і ми вирішили підстрахуватися на борту іншого супутника – Astra, - зазначив очільник каналу Роман Андрейко, - Це надійність Тому, що так само як зараз є атаки на Amos, завтра можуть бути атаки на Astra».

За його словами транслюватись на двох супутниках дорожче, однак він переконаний, що під час війни комерційний зиск поступається інтересам глядачів.

Суспільне також  зафіксувало чергову спробу глушіння сигналу своїх каналів на супутнику Amos. Згодом радіостанції Суспільного перейшли з Amos 3 на супутник Astra.

Мовлення на супутнику, за інформацією джерел «Детектора медіа», зараз коштує каналу  200-300 тисяч гривень на місяць.

Нагадаємо,  у січні ICTV2 навпаки пішов з супутника Astra 4A на Amos 3.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2082
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду