Нацрада підписала меморандум про співпрацю з медіарегулятором Латвії

Нацрада підписала меморандум про співпрацю з медіарегулятором Латвії

5 Жовтня 2022
1126
5 Жовтня 2022
16:00

Нацрада підписала меморандум про співпрацю з медіарегулятором Латвії

1126
Мета меморандуму – розширення співпраці між двома органами, реалізація спільних заходів, обмін інформацією та досвідом. Його термін дії – п’ять років із можливістю пролонгації.
Нацрада підписала меморандум про співпрацю з медіарегулятором Латвії
Нацрада підписала меморандум про співпрацю з медіарегулятором Латвії

У середу, 5 жовтня, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк і голова Національної ради з питань електронних засобів масової інформації Латвії Іварс Аболіньш підписали Меморандум про співробітництво у сфері регулювання телерадіомовлення між медіарегуляторами. Про це повідомляє пресслужба Нацради.

Його мета – розширення співпраці між двома органами, реалізація спільних заходів, обмін інформацією та досвідом з питань, які становлять надзвичайний інтерес для обох сторін.  

Документом визначено такі напрями співпраці:

  • сприяння обміну європейськими творами і створенню умов для виникнення спільного аудіовізуального продукту;
  • проведення взаємних консультацій та обмін інформацією щодо специфічних секторальних питань та стратегій і механізмів активної співпраці у сфері регулювання телерадіомовлення;
  • обмін спеціалістами й експертами, а також організація візитів і зустрічей;
  • вивчення ролі регуляторних органів держав Сторін у забезпеченні розвитку сучасного сектора телерадіомовлення;
  • організація та участь у спільних семінарах, симпозіумах, конференціях, круглих столах у сфері регулювання телерадіомовлення;
  • інші погоджені способи для співробітництва.

Меморандум набуває чинності з дати його підписання сторонами, тобто з 5 жовтня. Його термін дії – п’ять років із можливістю пролонгації. 

«Наші друзі. Я кажу це слово з особливим наголосом, тому що ви справді найкращі наші друзі. Це підтверджено вашими діями, це підтвердив ваш уряд, ваш народ, ви. Дякуємо за вашу сміливість у цей час приїхати до України», – звернулася до латвійських колег Ольга Герасим’юк.

Ольга Герасим’юк нагадала, що Латвія надала значну воєнну, гуманітарну допомогу Україні, прийняла українських біженців, сприяє їхньому працевлаштуванню. Вже о 5:30 ранку 24 лютого, після початку вторгнення Росії в Україну, латвійський медіарегулятор зібрався для ухвалення рішення про заборону поширення в країні російських пропагандистських каналів.

Іварс Аболіньш згадав про те, що задля захисту інформаційного простору і національної безпеки країни Латвія значно змінила своє законодавство. Загалом від початку російської агресії NEPLP заборонила 110 російських телеканалів і 200 сайтів, які поширювали агресивну російську пропаганду, підтримували російське військове вторгнення, подавали викривлену інформацію про події в Україні і світі. За словами голови латвійського медіарегулятора, російські канали зможуть повернутися в медіапростір Латвії лише після того, як Росія поверне всі території України, у тому числі Автономну Республіку Крим.

«NEPLP і Латвія завжди підтримували Україну. І допоки останній окупант не піде з України, ми не будемо почуватися щасливо», – сказав він.

Нагадаємо, що нині у вільному доступі в Латвії транслюється український телеканал «Рада».

Фото: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1126
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду