detector.media
05.10.2022 16:00
Нацрада підписала меморандум про співпрацю з медіарегулятором Латвії
Нацрада підписала меморандум про співпрацю з медіарегулятором Латвії
Мета меморандуму – розширення співпраці між двома органами, реалізація спільних заходів, обмін інформацією та досвідом. Його термін дії – п’ять років із можливістю пролонгації.

У середу, 5 жовтня, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк і голова Національної ради з питань електронних засобів масової інформації Латвії Іварс Аболіньш підписали Меморандум про співробітництво у сфері регулювання телерадіомовлення між медіарегуляторами. Про це повідомляє пресслужба Нацради.

Його мета – розширення співпраці між двома органами, реалізація спільних заходів, обмін інформацією та досвідом з питань, які становлять надзвичайний інтерес для обох сторін.  

Документом визначено такі напрями співпраці:

Меморандум набуває чинності з дати його підписання сторонами, тобто з 5 жовтня. Його термін дії – п’ять років із можливістю пролонгації. 

«Наші друзі. Я кажу це слово з особливим наголосом, тому що ви справді найкращі наші друзі. Це підтверджено вашими діями, це підтвердив ваш уряд, ваш народ, ви. Дякуємо за вашу сміливість у цей час приїхати до України», – звернулася до латвійських колег Ольга Герасим’юк.

Ольга Герасим’юк нагадала, що Латвія надала значну воєнну, гуманітарну допомогу Україні, прийняла українських біженців, сприяє їхньому працевлаштуванню. Вже о 5:30 ранку 24 лютого, після початку вторгнення Росії в Україну, латвійський медіарегулятор зібрався для ухвалення рішення про заборону поширення в країні російських пропагандистських каналів.

Іварс Аболіньш згадав про те, що задля захисту інформаційного простору і національної безпеки країни Латвія значно змінила своє законодавство. Загалом від початку російської агресії NEPLP заборонила 110 російських телеканалів і 200 сайтів, які поширювали агресивну російську пропаганду, підтримували російське військове вторгнення, подавали викривлену інформацію про події в Україні і світі. За словами голови латвійського медіарегулятора, російські канали зможуть повернутися в медіапростір Латвії лише після того, як Росія поверне всі території України, у тому числі Автономну Республіку Крим.

«NEPLP і Латвія завжди підтримували Україну. І допоки останній окупант не піде з України, ми не будемо почуватися щасливо», – сказав він.

Нагадаємо, що нині у вільному доступі в Латвії транслюється український телеканал «Рада».

Фото: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY