Українські продюсери оголосили пітчинг ідей для польських документалістів

Українські продюсери оголосили пітчинг ідей для польських документалістів

20 Травня 2022
911
20 Травня 2022
11:50

Українські продюсери оголосили пітчинг ідей для польських документалістів

911
До співпраці запрошують дебютантів та студентів-кінематографістів Польщі.
Українські продюсери оголосили пітчинг ідей для польських документалістів
Українські продюсери оголосили пітчинг ідей для польських документалістів

Об'єднання українських продюсерів (ОУП) виділила $40 тисяч для створення короткометражних фільмів про Україну і запрошує до співпраці дебютантів режисерів та сценаристів Польщі. Про це повідомляє об’єднання.

ОУП створюватиме документальний проєкт «Україна, яка нас здивувала». Планується зйомка чотирьох 10-12-хвилинних документальних фільмів спільно з польськими документалістами.

Об’єднання бере на себе організацію знімального процесу на території України, якщо цього вимагатиме сценарій. Збір ідей триватиме з 23 травня до 1 липня 2022 року. Ідеї ​​документальних короткометражних фільмів надсилати сюди.  

ОУП очікує ідеї від молодих документалістів, зокрема, дебютантів та студентів-кінематографістів, і хоче допомогти їм донести свої думки до глядача.  Зокрема на такі теми: Якою вони побачили російсько-українську війну? Чим їх здивувала Україна та українці? І як війна позначилася на їхньому житті та світогляді? А також — яким вони бачать розвиток українсько-польських відносин, аналізуючи досвід минулого та сьогодення?

 «Ця війна не лише увійшла до будинку кожного українця, а й вплинула на весь світ, – каже співзасновниця ОУП Дар’я Легоні-Фіалко. – Україна та безпрецедентна відвага українського народу здивували всіх. І зараз, більше ніж будь-коли, хочеться надати слово молодій генерації: людям, які бачать цей світ інакше, які відкриті до всього нового і націлені на майбутнє».

Нагадаємо, українські продюсери створили об’єднання, щоб знімати документальні проєкти про російську військову агресію проти України. До об’єднання увійшли українські кіно- та телепродюсери, які мають досвід виробництва та дистрибуції аудіовізуального контенту. Це Володимир Бородянський, Віктор Мірський, Дарія Легоні-Фіалко, Алла Липовецька, Ірина Заря, Марина Квасова, Ігор Сторчак. Ініціатива продюсерів є приватною. Кожен із засновників зробив особистий грошовий внесок в 1 мільйон гривень. Зараз продюсери ведуть активні перемовини з партнерами й розраховують мати готове кіно вже в середині літа.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
911
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду