Кіно- і телепродюсери об’єдналися для створення документалістики про війну

Кіно- і телепродюсери об’єдналися для створення документалістики про війну

20 Березня 2022
2249
20 Березня 2022
13:12

Кіно- і телепродюсери об’єдналися для створення документалістики про війну

2249
Це приватна ініціатива. Кожен із засновників зробив особистий грошовий внесок в 1 мільйон гривень.
Кіно- і телепродюсери об’єдналися для створення документалістики про війну
Кіно- і телепродюсери об’єдналися для створення документалістики про війну

Українські продюсери створили об’єднання, щоб знімати документальні проєкти про російську військову агресію проти України. Про це у дописі на фейсбуку повідомив член Наглядової ради «Медіа Групи Україна» Володимир Бородянський.

До об’єднання увійшли українські кіно- та телепродюсери, які мають досвід виробництва та дистрибуції аудіовізуального контенту. Це Володимир Бородянський, Віктор Мірський, Дарія Легоні-Фіалко, Алла Липовецька, Ірина Заря, Марина Квасова, Ігор Сторчак. Ініціатива продюсерів є приватною. Кожен із засновників зробив особистий грошовий внесок в 1 мільйон гривень.

Мета продюсерів — «виробництво документальних та просвітницьких фільмів і серіалів, що мають розповісти світу про війну між Росією і Україною, її витоки, причини та потенційні наслідки».

Вони розпочали відбір заявок, проєктів, виробничих та креативних команд, а також почали працювати над залученням українських та іноземних інвесторів та донорів.

Об’єднання ставить за мету випустити перші проєкти за кілька місяців. Рішення про вибір і фінансування проєктів прийматимуть більшістю голосів.

«Об’єднання не ставить на меті отримання прибутку до повного звільнення України від військ російського агресора та остаточної перемоги, — йдеться у дописі Бородянського. — Всі гроші, отримані від засновників об’єднання, фондів, меценатів, благодійників, а також від дистрибуції вироблених проєктів будуть реінвестовані в нові запуски».

Нагадаємо, українські кінематографісти створюють спільний документальний серіал про вторгнення Росії в Україну — «Україна в огні 2». Ці виробники проєкту просять не називати себе з міркувань безпеки. Також вони не зазначають авторів відео.

Кінематографісти об'єднання Babylon’13 оголосили, що поновлюють колективні зйомки. Вони фіксують хроніку війни, поширюючи свої роботи переважно на YouTube.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2249
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду