detector.media
20.05.2022 11:50
Українські продюсери оголосили пітчинг ідей для польських документалістів
Українські продюсери оголосили пітчинг ідей для польських документалістів
До співпраці запрошують дебютантів та студентів-кінематографістів Польщі.

Об'єднання українських продюсерів (ОУП) виділила $40 тисяч для створення короткометражних фільмів про Україну і запрошує до співпраці дебютантів режисерів та сценаристів Польщі. Про це повідомляє об’єднання.

ОУП створюватиме документальний проєкт «Україна, яка нас здивувала». Планується зйомка чотирьох 10-12-хвилинних документальних фільмів спільно з польськими документалістами.

Об’єднання бере на себе організацію знімального процесу на території України, якщо цього вимагатиме сценарій. Збір ідей триватиме з 23 травня до 1 липня 2022 року. Ідеї ​​документальних короткометражних фільмів надсилати сюди.  

ОУП очікує ідеї від молодих документалістів, зокрема, дебютантів та студентів-кінематографістів, і хоче допомогти їм донести свої думки до глядача.  Зокрема на такі теми: Якою вони побачили російсько-українську війну? Чим їх здивувала Україна та українці? І як війна позначилася на їхньому житті та світогляді? А також — яким вони бачать розвиток українсько-польських відносин, аналізуючи досвід минулого та сьогодення?

 «Ця війна не лише увійшла до будинку кожного українця, а й вплинула на весь світ, – каже співзасновниця ОУП Дар’я Легоні-Фіалко. – Україна та безпрецедентна відвага українського народу здивували всіх. І зараз, більше ніж будь-коли, хочеться надати слово молодій генерації: людям, які бачать цей світ інакше, які відкриті до всього нового і націлені на майбутнє».

Нагадаємо, українські продюсери створили об’єднання, щоб знімати документальні проєкти про російську військову агресію проти України. До об’єднання увійшли українські кіно- та телепродюсери, які мають досвід виробництва та дистрибуції аудіовізуального контенту. Це Володимир Бородянський, Віктор Мірський, Дарія Легоні-Фіалко, Алла Липовецька, Ірина Заря, Марина Квасова, Ігор Сторчак. Ініціатива продюсерів є приватною. Кожен із засновників зробив особистий грошовий внесок в 1 мільйон гривень. Зараз продюсери ведуть активні перемовини з партнерами й розраховують мати готове кіно вже в середині літа.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY