StopFake запускає турецькомовну редакцію

StopFake запускає турецькомовну редакцію

5 Травня 2022
1345
5 Травня 2022
16:05

StopFake запускає турецькомовну редакцію

1345
Окрім спростування фейків, команда також буде налагоджувати комунікацію з турецькою авдиторією щодо військової ситуації, культурних та історичних особливостей України.
StopFake запускає турецькомовну редакцію
StopFake запускає турецькомовну редакцію

Команда StopFake повідомила «Детектору медіа», що 6 травня запускає турецькомовну редакцію фактчекінгового проєкту, яка спростовуватиме російські фейки та дезінформацію для турецькомовної аудиторії.

Для турецькомовної редакції створять окремий розділ на сайті StopFake, а також запустять автономні сторінки в твітері, інстаграмі та телеграмі.

До нової редакції долучили нових фахівців — перекладачів та редакторів. «Усі мають українське походження, але двоє мешкають зараз у Туреччині, тому добре знайомі з особливостями цільової авдиторії, комунікаційними та волонтерськими спільнотами», — розповіла заступниця головного редактора StopFake Вікторія Романюк.

Окрім спростування російських фейків, команда також буде налагоджувати комунікацію з турецькою авдиторією на різних платформах щодо військової ситуації, культурних та історичних особливостей України.

«Незважаючи на публічну підтримку Туреччиною України, російська пропаганда досить активно та небезпечно поширюється в цій країні. Враховуючи стратегічне значення позитивних взаємовідносин між нашими країнами, ми повинні реалізовувати проактивну комунікаційну кампанію та присікати будь-які спроби Росії впливати на думку громадян сусідніх країн», — зазначила Романюк.

Головний редактор StopFake Євген Федченко додав, що робота з іноземними авдиторіями стає одним із пріоритетів для фактчекінгового проєкту, який уже має версії 12 мовами.

«Ми переконані, що нам потрібно комунікувати не лише з європейськими країнами. У нас є зараз матеріали англійською, німецькою, польською чи італійською мовами, але й з аудиторіями, що відносяться до Глобального Півдня. Для цього ми активно розвиваємо контент іспанською мовою для авдиторій в Латинській Америці та французькою — для регіону MENA. Впевнений, що команда наших турецьких редакторів зможе віднайти вірний підхід і для просування важливих для України наративів у Туреччині», — каже Федченко.

Нагадаємо, 27 березня 2020 року проєкти VoxCheck і StopFake стали партнерами Facebook в Україні та учасниками фактчекінгової програми компанії, у рамках якої допомагатимуть соцмережі в боротьбі з фейками та дезінформацією. 15 квітня проєкт StopFake отримав дорадчий орган – наглядову раду. Зокрема, до неї увійшли Володимир Бородянський та Лариса Мудрак. У грудні того ж року StopFake отримав премію Sjur Lindebraekke Memorial Prize, якою відзначають за досягнення у діяльності з підтримки прав та свобод людини, а також за сприяння у розбудові демократії. 

Фото надав StopFake 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1345
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду