detector.media
29.03.2022 13:31
Нацрада змінила канали у мультиплексах «Зеонбуду»
Нацрада змінила канали у мультиплексах «Зеонбуду»
Це рішення пов’язане з тим, що «Зеонбуд» працюватиме в особливому режимі у складі Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення перерозподілила канали у цифрових мультиплексах «Зеонбуду» МХ-1, МХ-2, МХ-3 та МХ-5. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 29 березня.

Підставою до нього став указ Президента України «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 березня 2022 року "Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави» від 19 березня 2022 року № 151/2022"».

У МХ-1 тепер виходитимуть: «Інтер», «Україна», «1+1», «UA: Перший», ICTV, УНІАН, СТБ та «Рада». Раніше замість трьох останніх каналів у ньому були НТН, К1 та «Ентер-фільм».

У МХ-2 виходитимуть: Новий канал, ТЕТ, «2+2», «НЛО ТБ», НТН, «Мега», «Плюсплюс» та «Україна 24». Замість останніх п’яти каналів раніше у цьому мультиплексі виходили Zoom, «ІндигоTV», СТБ, К2, М1, Прямий

У МХ-3 виходитимуть: XSport, «Еспресо», «Піксель», М1, К1, К2, Zoom, Прямий, «Ентер-фільм». Замість останніх шести каналів раніше виходили «Мега», «НЛО ТВ», «2+2», «Еспресо», «Плюсплюс», УНІАН ТБ.

У МХ-5 виходитимуть: 5 канал, «UA: Культура», 4 канал, «ІндигоTV». Раніше  у цьому мультиплексі були «Рада» та «Україна 24».

Нагадаємо, 20 березня президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави». Згідно з цим рішенням, компанія «Зеонбуд» — оператор цифрового ефірного телебачення Т2 — працюватиме в особливому режимі «у складі Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення».

Адміністрація Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, концерн РРТ та «Зеонбуд» мають забезпечити:

«стале функціонування об’єктів цифрового ефірного мовлення та безперебійну трансляцію телевізійних каналів в МХ - 1, -2, -3, -5;

цілодобовий моніторинг ефірної мережі, обладнання головної станції мультиплексування, супутникових та наземних каналів зв’язку;

резервування супутникових каналів доставки програм та обладнання головної станції мультиплексування;

резервну доставку телеканалів до цифрових передавачів із залученням альтернативного оператора супутникового зв’язку».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY