Рекордингова компанія Comp music повідомила про обшуки правоохоронців

Рекордингова компанія Comp music повідомила про обшуки правоохоронців

1 Листопада 2021
2281
1 Листопада 2021
10:59

Рекордингова компанія Comp music повідомила про обшуки правоохоронців

2281
Comp music: Правоохоронцям надали доступ до всіх запитуваних документів.
Рекордингова компанія Comp music повідомила про обшуки правоохоронців
Рекордингова компанія Comp music повідомила про обшуки правоохоронців

Рекордингова компанія Comp music повідомила, що 29 жовтня співробітники СБУ та Нацполіції провели в офісі компанії обшуки.

У пресслужбі Comp music заявили, що правоохоронцям надали безперешкодний доступ до документів, в яких вони були зацікавлені.

«Незважаючи на те, що співробітники поліції та СБУ не мали ухвали слідчого судді та не могли точно назвати назву компанії, в яку прийшли, ми щиро вдячні їм за коректну поведінку в процесі проведення слідчих дій»,  повідомила компанія у фейсбуці.

Рекордингова компанія стверджує, що за хвилину після появи правоохоронців лідер гурту «Антитіла» та член спілки захисту авторських прав Тарас Тополя оприлюднив пост, в якому повідомив, що в Comp music «в ці хвилини відбувається обшук».

«Ми відразу звернулись за коментарями до наших гостей. Їх здивуванню не було меж. Вони підтвердили, що слідчі дії є таємницею, відповідно СБУ та Національна поліція інформацію ще не оприлюднювала. Враховуючи відверто замовний характер заходу, повністю очевидно, звідки "співаючий міліціонер" дізнався інформацію і яку в цьому всьому він відіграє роль. До того ж Тополя зазначив величезну суму грошей, яку буцімто наш директор (Олег Долінський, – ДМ.) дав на хабар, якого, як виявилось згодом, не було», – повідомила компанія.

Comp music анонсувала позов проти Тополі через «поширення інформації, яка не відповідає дійсності».

«Детектор медіа» звернувся до правоохоронних органів по коментар щодо причини обшуків у Comp music.

29 жовтня 2021 року СБУ повідомила про затримання «лобіста» шоу-бізнесу під час спроби підкупу депутата Верховної Ради. За даними СБУ, за внесення «потрібної» правки та відтермінування «певного законопроєкту» зловмисники обіцяли народному обранцю $100 тис. щороку. Імені «лобіста» спецслужба не розголошувала.

Лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя повідомив, що СБУ затримала директора Організації колективного управління авторськими і суміжними правами Олександра Нікіна під час спроби підкупу нардепа «Слуги народу» Олександра Санченка.

За ці кошти Нікін нібито пропонував відтермінувати або взагалі зняти з порядку денного парламенту законопроєкт № 5572 про авторські права. Тополя також заявив, що «із компетентних джерел» йому стало відомо, що половину суми для підкупу нібито «виділив» засновник Comp music Олег Долінський.

Ілюстративне фото: Національна поліція України/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2281
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду