detector.media
01.11.2021 10:59
Рекордингова компанія Comp music повідомила про обшуки правоохоронців
Рекордингова компанія Comp music повідомила про обшуки правоохоронців
Comp music: Правоохоронцям надали доступ до всіх запитуваних документів.

Рекордингова компанія Comp music повідомила, що 29 жовтня співробітники СБУ та Нацполіції провели в офісі компанії обшуки.

У пресслужбі Comp music заявили, що правоохоронцям надали безперешкодний доступ до документів, в яких вони були зацікавлені.

«Незважаючи на те, що співробітники поліції та СБУ не мали ухвали слідчого судді та не могли точно назвати назву компанії, в яку прийшли, ми щиро вдячні їм за коректну поведінку в процесі проведення слідчих дій»,  повідомила компанія у фейсбуці.

Рекордингова компанія стверджує, що за хвилину після появи правоохоронців лідер гурту «Антитіла» та член спілки захисту авторських прав Тарас Тополя оприлюднив пост, в якому повідомив, що в Comp music «в ці хвилини відбувається обшук».

«Ми відразу звернулись за коментарями до наших гостей. Їх здивуванню не було меж. Вони підтвердили, що слідчі дії є таємницею, відповідно СБУ та Національна поліція інформацію ще не оприлюднювала. Враховуючи відверто замовний характер заходу, повністю очевидно, звідки "співаючий міліціонер" дізнався інформацію і яку в цьому всьому він відіграє роль. До того ж Тополя зазначив величезну суму грошей, яку буцімто наш директор (Олег Долінський, – ДМ.) дав на хабар, якого, як виявилось згодом, не було», – повідомила компанія.

Comp music анонсувала позов проти Тополі через «поширення інформації, яка не відповідає дійсності».

«Детектор медіа» звернувся до правоохоронних органів по коментар щодо причини обшуків у Comp music.

29 жовтня 2021 року СБУ повідомила про затримання «лобіста» шоу-бізнесу під час спроби підкупу депутата Верховної Ради. За даними СБУ, за внесення «потрібної» правки та відтермінування «певного законопроєкту» зловмисники обіцяли народному обранцю $100 тис. щороку. Імені «лобіста» спецслужба не розголошувала.

Лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя повідомив, що СБУ затримала директора Організації колективного управління авторськими і суміжними правами Олександра Нікіна під час спроби підкупу нардепа «Слуги народу» Олександра Санченка.

За ці кошти Нікін нібито пропонував відтермінувати або взагалі зняти з порядку денного парламенту законопроєкт № 5572 про авторські права. Тополя також заявив, що «із компетентних джерел» йому стало відомо, що половину суми для підкупу нібито «виділив» засновник Comp music Олег Долінський.

Ілюстративне фото: Національна поліція України/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY