Рейтингові показники «Великої деолігархізації» до середніх не дотягнули (ДОПОВНЕНО)

Рейтингові показники «Великої деолігархізації» до середніх не дотягнули (ДОПОВНЕНО)

9 Вересня 2021
2524
9 Вересня 2021
15:58

Рейтингові показники «Великої деолігархізації» до середніх не дотягнули (ДОПОВНЕНО)

2524
Однак програма мала свою аудиторію.
Рейтингові показники «Великої деолігархізації» до середніх не дотягнули (ДОПОВНЕНО)
Рейтингові показники «Великої деолігархізації» до середніх не дотягнули (ДОПОВНЕНО)

Інформаційно-аналітична програма «Велика деолігархізація» мала показники, нижчі за середні цифри каналів «Україна» та «Україна 24». 

Програма виходила в ефір із 3 липня по 4 вересня. «Україна 24» транслювала її щосуботи о 22.00, а «Україна» щопонеділка о 00.10. За ширшою аудиторією (глядачі віком 18+) проєкт мав вищі цифри, ніж за комерційною (глядачі віком 18–54). Як, власне, й самі канали.

Зокрема, за весь час виходу на каналі «Україна 24» «Велика деолігархізація» мала рейтинг 0,4%, частку 1,34% за аудиторією 18+, вибірка «Вся Україна». За цією ж вибіркою за аудиторією 18–54 програма мала рейтинг 0,14%, частку 0,57%. При цьому краще проєкт на новинному каналі дивились у маленьких містах.

А от на каналі «Україна» програма більше привабила глядачів міст із населенням понад 50 тисяч. За 18+, вибірка «Вся Україна» на каналі програма мала рейтинг 0,77% і частку 7,82%. А за комерційною аудиторією — рейтинг 0,46%, частку 5,05%.

За весь час виходу проєкту частка «України 24» становила 1,69%, а «України» — 12,62%, аудиторія 18+, вибірка «Вся Україна».

За інформацією медіагрупи «Україна», «проєкт з часткою 1,34% за аудиторією 18+ вся Україна лідирував в слоті свого виходу серед новинних каналів (Прямий, «Наш», 5 канал, Еспресо, 24 канал)». Також медіагрупа просить звернути увагу на те, що «будь-яке політичне ток-шоу буде просаджувати показники загальнонаціонального каналу».

«Канал "Україна" — не виняток з правил, а ця ситуація стала лише підтвердженням загальної тенденції. До прикладу, за комерційною аудиторією (18-54 50 тисяч +) "Велика деолігархізація" отримала частку на 39% нижче частки каналу, на ті ж 39% частка програми "Право на владу" влітку 2021 року знижує добові показники каналу «1+1», а "Свобода слова" на телеканалі ICTV йде з часткою на 47% нижче добової частки каналу. Зазначимо, що у конкурентів не було виходів у червні та липні, тому для порівняння взяті всі виходи їхніх програм за літо-осінь по останню дату (09.09.21)», — йдеться у повідомленні каналу.

Нагадаємо, на початку вересня канал «Україна 24» повідомив, що закриває щотижневу інформаційно-аналітичну програму «Велика деолігархізація». Закриття програми канал пояснив тим, що зник предмет розгляду: мовляв, законопроєкт 5599 про олігархів було визнано неконституційним. Хоча поки що такий висновок зробила лише омбудсмен Людмила Денісова, Конституційний Суд документ іще не розглядав. Ведучим програми був Дмитро Белянський , колумністом Юлія Мендель.

Дані для аналізу «Детектору медіа» надало рекламне агентство Vizeum Ukraine. 

Дані телепанелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — «Комунікаційний альянс». Дані наведено для аудиторій 18+, 18–54, вибірки «Вся Україна» та «50 тис.+» за показниками rat % і shr %. Дані Overnight. Детальніше по показниках — у глосарії ІТК.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2524
Читайте також
03.06.2021 23:24
Роман Головенко, Інститут масової інформації
2 545
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду