Моніторинг Нацради: Найменше україномовних пісень в ефірі радіо «Шансон»

Моніторинг Нацради: Найменше україномовних пісень в ефірі радіо «Шансон»

5 Серпня 2021
2697
5 Серпня 2021
11:46

Моніторинг Нацради: Найменше україномовних пісень в ефірі радіо «Шансон»

2697
У липні усі радіостанції дотримувались мовних квот.
Моніторинг Нацради: Найменше україномовних пісень в ефірі радіо «Шансон»
Моніторинг Нацради: Найменше україномовних пісень в ефірі радіо «Шансон»

Про це свідчать результати моніторингу Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

За словами членкині Нацради Олени Ніцко, 100% україномовних пісень було зафіксовано на радіостанціях «Українське радіо» і «Країна ФМ», також високий показник у «Радіо «Промінь» – 95%, «Радіо «Культура» – 85% та «Радіо НВ» – 64%.

Найнижчий показник, який, однак, перевищує мінімальну встановлену законом частку, у радіо «Шансон» – 39%.

Три радіостанції – «Мелодія», «Kiss FM» і «Ніt FM» – поширюють  музичні  твори,  серед  яких  частка пісень офіційними мовами Європейського Союзу становить не менше як 60 відсотків. А тому закон передбачає для них обов’язкову частку україномовних пісень на рівні 25%. Дані моніторингу засвідчили, що пісень українською мовою в ефірі цих радіостанцій було 30–31%.

Суспільне та «Країна ФМ» як і раніше на 100% мають ведення програм українською. Також у липні до них доєдналось «Люкс ФМ», яке перейшло на повністю україномовне ведення програм. Також високі показники продемонстрували «Kiss FM» – 93%, «Пятница» – 89%, «Перець ФМ» – 83%.

«Хіт ФМ» на 27% зменшив частку ведення програм державною мовою. А на «Радіо «Культура» на 15% зменшився обсяг україномовних пісень упродовж доби.

Нагадаємо, у липні Нацрада перевірила на мовні квоти регіональні канали та радіо і оштрафувала порушника.

Ілюстрація: скріншот, взятий з сайту Нацради

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2697
Читайте також
19.01.2023 14:10
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 637
10.06.2021 11:39
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 724
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
988 дн. тому
По великому рахунку радіо шансон повинно було зникнути з українського радіопростору ще кілька років тому. Російський блатняк - единий музичний стиль, винайдений росіянами за останні сто років. В той час як весь світ насолоджується звуками танго, вальсу, романсу, фокстроту, бугі-вугі, рок-н-ролу, диско, джазу, реггі,техно, фьюжн, синт-попу, хард-року, індастріал, прогу, ще десятків стилів і напрямків - москалі не знайшли нічого кращого як популяризувати музичні смаки покидьків суспільства. Залатые кумпала!!! Це днище.Півкраїни сидить, друга половина їх охороняє. А навіщо це тут - в Україні?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду