detector.media
05.08.2021 11:46
Моніторинг Нацради: Найменше україномовних пісень в ефірі радіо «Шансон»
Моніторинг Нацради: Найменше україномовних пісень в ефірі радіо «Шансон»
У липні усі радіостанції дотримувались мовних квот.

Про це свідчать результати моніторингу Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

За словами членкині Нацради Олени Ніцко, 100% україномовних пісень було зафіксовано на радіостанціях «Українське радіо» і «Країна ФМ», також високий показник у «Радіо «Промінь» – 95%, «Радіо «Культура» – 85% та «Радіо НВ» – 64%.

Найнижчий показник, який, однак, перевищує мінімальну встановлену законом частку, у радіо «Шансон» – 39%.

Три радіостанції – «Мелодія», «Kiss FM» і «Ніt FM» – поширюють  музичні  твори,  серед  яких  частка пісень офіційними мовами Європейського Союзу становить не менше як 60 відсотків. А тому закон передбачає для них обов’язкову частку україномовних пісень на рівні 25%. Дані моніторингу засвідчили, що пісень українською мовою в ефірі цих радіостанцій було 30–31%.

Суспільне та «Країна ФМ» як і раніше на 100% мають ведення програм українською. Також у липні до них доєдналось «Люкс ФМ», яке перейшло на повністю україномовне ведення програм. Також високі показники продемонстрували «Kiss FM» – 93%, «Пятница» – 89%, «Перець ФМ» – 83%.

«Хіт ФМ» на 27% зменшив частку ведення програм державною мовою. А на «Радіо «Культура» на 15% зменшився обсяг україномовних пісень упродовж доби.

Нагадаємо, у липні Нацрада перевірила на мовні квоти регіональні канали та радіо і оштрафувала порушника.

Ілюстрація: скріншот, взятий з сайту Нацради

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY