Асоціація кіноіндустрії ініціює в Україні дослідження кіноосвіти

Асоціація кіноіндустрії ініціює в Україні дослідження кіноосвіти

22 Липня 2021
1685
22 Липня 2021
17:17

Асоціація кіноіндустрії ініціює в Україні дослідження кіноосвіти

1685
Оприлюднити результати дослідження планують наприкінці вересня 2021 року.
Асоціація кіноіндустрії ініціює в Україні дослідження кіноосвіти
Асоціація кіноіндустрії ініціює в Україні дослідження кіноосвіти

Асоціація кіноіндустрії України ініціює комплексне дослідження української системи кіноосвіти.

 «Метою дослідження є встановлення розбіжностей між потребами ринку та обсягом підготовки фахівців за існуючими освітніми програмами в галузі кіно. Результати будуть використані для оновлення змісту програм у профільних навчальних закладах у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики України та Міністерством освіти і науки України», – йдеться в повідомленні.

Голова Асоціації кіноіндустрії України Дмитро Суханов сказав, що Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти вже виявило зацікавленість у дослідженні, для їх роботи та реформування кіноосвіти.

«Асоціація кіноіндустрії України достатньо довго займається освітніми програмами і привозить різні міжнародні воркшопи до України, заповнюючи пробіли неформальної освіти. У процесі ми пересікалися з представниками формальної освіти і виявилося, що є деяка розбіжність наших уявлень про ринок і те, яких спеціалістів і як саме треба готувати. Для того, щоб це спілкування було найбільш продуктивним та ефективним для усіх зацікавлених сторін – представників формальної освіти, студентів, нас, як частини індустрії – ми і вирішили провести дослідження. Щоб всі ми спиралися не на якісь суб’єктивні дані та уявлення, а на конкретне наукове дослідження, статистичну інформацію і змогли робити спільні проекти з представниками формальної освіти на основі цих показників», – пояснив він.

Однією з проблем в Асоціація кіноіндустрії називають недостатній рівень володіння англійською, що обмежує можливості міжнародної співпраці та стримує розвиток національної індустрії.

«Успіх фільму або серіалу на 50% складається з ідеї і відмінно написаного сценарію. У всьому світі продюсери полюють за сценаріями. В Україні в Класифікаторі професій навіть не існує професії "Сценарист", немає навчальних програм і не готують фахівців. Це як якщо б в будівництві не готували б архітекторів – що ми можемо побудувати без них? Українська кіноіндустрія надзвичайно потребує якнайшвидшого оновлення навчальних програм та поповненні фахівцями практично всіх кінопрофесій. І я впевнена, що наше аналітичне дослідження покаже реальну ситуацію і що в подальшому на основі нашого звіту буде вироблена Стратегія розвитку кіноосвіти в Україні», – зазначила продюсерка компанії PSB films, експертка проєкту Белла Терзі.

Дослідження проводять Асоціація кіноіндустрії України разом із центром «Соціальні індикатори» за підтримки Українського культурного фонду. Вони планують провести комплексне опитування представників кіногалузі: роботодавців з різних секторів індустрії, представників закладів вищої та фахової передвищої освіти, студентів випускних курсів та фахівців, які нещодавно завершили навчання. Оприлюднити результати дослідження планують наприкінці вересня 2021 року.

Бажаючим взяти участь в опитуванні потрібно заповнити анкету за посиланням.  

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1685
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду