Нацрада винесла попередження «Гуцульському радіо»

Нацрада винесла попередження «Гуцульському радіо»

15 Липня 2021
3144
15 Липня 2021
12:34

Нацрада винесла попередження «Гуцульському радіо»

3144
Причина – недотримання вимог програмної концепції.
Нацрада винесла попередження «Гуцульському радіо»
Нацрада винесла попередження «Гуцульському радіо»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення винесла «Гуцульському раді» (юридична особа ТОВ «Парбат») попередження через недотримання власної програмної концепції мовлення та зменшення частки програм місцевої тематики. Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 15 липня.

Компанія мовить на частоті 106,7 МГц у смт Верховині Івано-Франківської обл. Перевірка проводилася на основі моніторингу від 11 березня 2021 року. Того дня було зафіксовано, що радіостанцією утричі зменшено обсяг інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач. За ліцензією їх має бути 12 год. 36 хв./добу, а фактично було лише 4 год. 04 хв./добу.

За інформацією регулятора, компанія змінила і формат мовлення – з інформаційно-музичного, передбаченого ліцензією, на музично-інформаційний. Також Нацрада зафіксувала, що «Гуцульське радіо» не виконує одну із конкурсних умов, яка зафіксована в його ліцензії. Так, у загальному обсязі власного мовлення компанії не менше ніж 15 % мають становити інформаційні передачі місцевої тематики. Однак в ефірі цієї радіостанції у день моніторингу такі передачі про події у Верховині чи Івано-Франківській області взагалі не транслювалися.

Під час засідання представники радіостанції зазначали, що це сталось через те, що  людина, яка відповідала за програмування, захворіла на Сovid-19 у важкій формі. І колектив компанії через це не зміг змінити програмування. І надали членам Нацради довідку. Однак голова Нацради Ольга Герасим’юк звернула увагу на формулювання, вказане у довідці: «гостра респіраторна хвороба, спричинена ковідом». За її словами, довідки про Сovid-19 є іншими. І у членів Нацради виникли сумніви щодо пояснень представників.

Тому регулятор виніс попередження компанії. І зобов’язали із дня набуття чинності цим рішенням виправити порушення.

Нагадаємо, під час минулого засідання регулятор переніс це питання.

У 2019 році «Гуцульське радіо» (ТОВ «Парбат») отримало дві частоти у Верховині та Яблуниці Івано-Франківської області. Це проект, ініційований народним депутатом Миколою Княжицьким. Радіостанція бере участь у всіх останніх конкурсах Нацради, на яких виграла частоти в Хусті, Міжгір’ї Закарпатської області та Червонограді Львівської області. Хоче розбудувати регіональну західноукраїнську мережу. На цей конкурс компанія подала п’ять заявок на всі частоти на Івано-Франківщині.

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3144
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду