На запуск МХ-7 найкритичніше може вплинути антиковідний закон – гендиректор КРРТ

На запуск МХ-7 найкритичніше може вплинути антиковідний закон – гендиректор КРРТ

3 Червня 2021
2014
3 Червня 2021
02:13

На запуск МХ-7 найкритичніше може вплинути антиковідний закон – гендиректор КРРТ

2014
Найкритичніший фактор, який може вплинути на запуск національного мультиплексу МХ-7, – це антиковідний закон, який не дозволяє Нацраді проводити конкурси.
На запуск МХ-7 найкритичніше може вплинути антиковідний закон – гендиректор КРРТ
На запуск МХ-7 найкритичніше може вплинути антиковідний закон – гендиректор КРРТ

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» сказав генеральний директор Концерну РРТ Кирило Данилов.

Що до необхідності побудувати МХ-7 за півроку, то він вважає це цілком реальною задачею, яка потребує організаційної мобілізації всіх ресурсів компанії.

«Безумовно, 158 передавачів для одного постачальника – це багато. Тому, швидше за все, ми паралельно користуватимемося послугами двох-трьох постачальників, які будуть поставляти різні типи передавачів. В першу чергу у нас стоїть завдання покрити міста-мільйонники та периметр. При найгірших розкладах ми встигнемо покрити за півроку 80% території країни. У концерну є унікальна структурна перевага: він є скрізь. Немає необхідності, щоб будівельні бригади послідовно їздили по країні. У нас скрізь є бригади висотників, фахівці, які знають, як працювати з цими передавачами. Ми зараз думаємо над тим, щоби зробити великий збір наших технологів і навчити їх тонким налаштуванням. Але це недовго, тиждень-другий.

Тому я думаю, що ми встигнемо. Зрозуміло, що завжди може прилетіти “чорний лебідь”: закриється який-небудь завод, черговий карантин. Але якщо ми говоримо про фактори, які від нас залежать, то це не є вузьке місце. Це просто напружена робота», – сказав очільник КРРТ.

Кирило Данилов також розповів, що на КРРТ не поширюється вимога проводити тендери через Prozorro, яка могла би до певної міри уповільнити процес закупівлі обладнання.

«Ми зобов'язані проводити конкурси, викладати інформацію про них на своєму сайті. Конкурсну пропозицію на закупівлю обладнання ми вже готуємо. Про переможців конкурсу ви зможете дізнатися ще до фактичного отримання нами кредиту. Банк теж готовий, засідання його кредитного комітету вже відбулося», – пояснив він.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони на засіданні 14 травня ухвалила рішення про фінансування загальнонаціонального мультиплексу МХ-7 шляхом надання йому банківського кредиту в сумі 490 млн гривень на 5–7 років під державні гарантії. Мультиплекс планують побудувати до кінця року і за задумом його проектувальників він повинен покривати 95% неокупованої території України, а його оператором визначено КРРТ.

МХ-7 розрахований на 12 телеканалів. Передбачається, що до мультиплексу увійдуть Суспільний мовник, державний телеканал, а решта місць будуть доступними для приватних мовників. Однак наразі можливість проводити конкурси в Нацраді заблокована законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв’язку з дією обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19». Згідно цього закону, «тимчасово, на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, ініціювання, оголошення і проведення конкурсів Національною радою зупиняється».

На розгляді у Верховній Раді знаходиться законопроєкт №4107 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення», який пропонує скасувати цю норму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2014
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду