Нацрада призначила перевірку краматорському каналу «Донеччина TV»

Нацрада призначила перевірку краматорському каналу «Донеччина TV»

20 Травня 2021
2197
20 Травня 2021
15:50

Нацрада призначила перевірку краматорському каналу «Донеччина TV»

2197
Моніторинг регулятора зафіксував зміну формату мовлення та ознаки порушення законодавства.
Нацрада призначила перевірку краматорському каналу «Донеччина TV»
Нацрада призначила перевірку краматорському каналу «Донеччина TV»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила перевірку комунальному підприємству «Регіональна ТРК «Регіон-Донбас» з міста Краматорська Донецької області (логотип: «ДОНЕЧЧИНА•TV», «ДTV»). Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 20 травня.

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, регулятор зафіксував у мовленні телекомпанії відсутність культурно-мистецьких, науково просвітницьких, розважальних та дитячих програм. Також була  зменшина  мінімальна частка національного продукту замість 21 години 17 годин.

А сам формат мовлення змінений з інформаційно розважального на інформаційний+кінопоказ.

До того ж, згідно з моніторингом Нацради, на екрані крім логотипу «Донеччин•TV», «ДTV», відображались не передбачені ліцензією логотипів – «Радіо Свобода», «Голос Америки», «Deusche Welle», «Апостроф tv» і «UKRLIFE TV».

Також під час трансляції програми «Ukrlife TV інтерв’ю» на екрані в лівому верхньому кутку було розміщено найменування/знак спонсора – клініки «Призма».

Саме тому регулятор вирішив провести перевірку мовника. Планується, що вона пройде з 21 червня по 2 липня.

Нагадаємо, телеканал «Донеччина TV» створений у Краматорську Донецькою обласною військово-цивільною адміністраціє та групою медійників, що раніше створювали суспільне мовлення в зоні АТО (телеканал «ДоТБ» і ЛОТ, радіостанцію «Голос Донбасу»).

21 грудня 2017 року Національна рада видала ліцензію на супутникове мовлення КП «Регіональна телерадіокомпанія «Регіон-Донбас». Мовлення телеканал почав 22 січня 2018 року.  Формат каналу – інформаційний з фільмопоказом.

Колишня журналістка 5 каналу та медіатренерка Дарина Феденко стала генеральною продюсеркою телеканалу «Донеччина TV».

Ілюстрація: Національна рада з питань телебачення та радіомовлення

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2197
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду