Голова комітету «Інтернет асоціації України» Олександр Арутюнян пішов з посади

Голова комітету «Інтернет асоціації України» Олександр Арутюнян пішов з посади

19 Травня 2021
1726
19 Травня 2021
14:36

Голова комітету «Інтернет асоціації України» Олександр Арутюнян пішов з посади

1726
Очільник ІнАУ сподівається на проведення з’їзду та обрання нового правління асоціації у вересні.
Голова комітету «Інтернет асоціації України» Олександр Арутюнян пішов з посади
Голова комітету «Інтернет асоціації України» Олександр Арутюнян пішов з посади

Голова комітету «Інтернет асоціації України» (ІнАУ) з питань захисту економічної конкуренції Олександр Арутюнян залишив цю посаду. Однак він залишається членом асоціації.

Коментуючи мотиви свого рішення «Детектор медіа», Олександр зазначив, що має принципово різні погляди з більшістю правління ІнАУ.

«Вже рік після того як робота комітету заблокована продовжувати насиджувати місце я не маю бажання. Адже я хочу або працювати у команді, або дочекатись нових виборів. Заблокованою вважаю роботу через розбіжності у поглядах. Тому що усі рішення, які стосуються членів ІнАУ, блокуються. Але вважаю, що не може бути подвійних стандартів. Я не можу дозволяти втрачати репутацію асоціації через це. Тому мій відхід саме для цього», – каже Арутюнян.

Також він додав що, не виходить зі складу асоціації: «Я очікуватиму на вибори правління і сподіватимусь, що учасники асоціації зроблять висновки і братимуть учать у виборах і працюватимуть наполегливо».

Нагадаємо, минулого тижня зі складу правління Інтернет асоціації України вийшов Андрій Соломаха. Причиною цього рішення він називає відкладення проведення з’їзду членів для переобрання правління. 29 квітня на засіданні правління ІнАУ більшість вирішила визначити дату проведення чергового з‘їзду ІнАУ після завершення встановленого Кабінетом Міністрів України карантину та посилених протиепідемічних заходів.

Учора, 18 травня, після повідомлення про те, що Олександр Арутюнян також залишає посаду на своєму каналі у Ютуб народний депутат і колишній голова правління ІнАУ Олександр Федієнко назвав вихід зі складу правління асоціації демаршем. Він наголосив на тому, що він вважає ІнАУ парламентом, який обрало телеком-середовище.

«Коли вас обрали, то ви дієте не в інтересах своїх господарів, ви особистості які самі приймають рішення і вами не мають права маніпулювати. До речі я не знаю чи вами маніпулювали чи ні. Можливо це такі демарші, коли люди втомились...Я оцінюю такі дії як непрофесійні. Це люди, які взяли на себе обов’язки, а коли зрозуміли, що їх сил і професійних здібностей недостатньо, вони пішли. Може такі  треба?», – заявив він.

Він порадив усім представникам ІнАУ, які виходять з асоціації, доводити свою позицію та діяти далі. Також Олександр Федієнко закликав колег з ІнАУ залишатись командою: «Бо якщо ми припинимо бути командою, то велика кількість невеличкого бізнесу (а ІнАУ це середній і малий бізнес) незабаром може зникнути».

У відповідь Андрій Соломаха надав «Детектор медіа» коментар щодо звинувачень у спланованому демарші.

«На засіданні Правління ІнАУ  29 квітня 2021 я підняв питання щодо проведення чергового з’їзду ІнАУ, який, на мою думку, було б доцільно провести в перший день ДЄК-2021. Адже туди їде багато членів. Це був не перший раз коли я це пропонував на засіданні правління. Але мене черговий раз не підтримали. Я намагався довести свою позицію і доволі емоційною висловився про те, що мені вже соромно дивитись в очі провайдерам. Адже мене обрали на рік, а я перебуваю на цій посаді третій рік. Член правління Михайло Комісарук відповів мені що, якщо мені соромно, то я можу написати заяву та скласти повноваження. Що я і зробив в той же день», – сказав Соломаха.

Повноваження після написання заяви припиняються за два тижні.

«Маю надію що після цього пояснення, фантазії на тему "спланованого демаршу" припиняться», – додав він.

Голова правління ІнАУ Анатолій Пятніков зазначив «Детектор медіа», що не коментуватиме публічно рішення колег, які вирішили залишити  правління та комітет асоціації. Також Анатолій прокоментував ситуацію з проведенням з'їзду, де має обиратись новий склад правління, і висловив сподівання, що він відбудеться у вересні.

«Що стосується з'їзду делегатів від 220 організацій в умовах загострення пандемії, це загрожує небезпекою для їх здоров'я і ймовірністю зриву кворуму. На жаль, статут асоціації не дозволяє проводити його дистанційно. Правління вже кілька разів переносило проведення з'їзду, а зараз у кількох компаній виникло невдоволення один одним, і почалася публічна дискусія, демократія як є. Сподіваюся, що вдасться з'їзд провести у вересні, коли проявляться перші результати вакцинації. Члени асоціації в більшості розуміють, що перенесення з'їзду відбувається через організаційно-юридичних, а не політичних обставин», – зазначив Пятніков.

За словами Анатолія Пятнікова, Андрія Соломаху на посаді члена правління може замінити тільки новий з'їзд. А нового  очільника комітету з питань захисту економічної конкуренції замість Олександра Арутюняна мають обрати інші члени комітету.

Звернень від інших учасників ІнАУ, які б бажали залишити свої посади, наразі в асоціації немає.

Зараз до складу правління входить восьмеро осіб. Колишній голова правління Олександр Федієнко склав свої повноваження після обрання депутатом у 2019 році. Тоді ж асоціацію очолив Анатолій Пятніков.

Нагадаємо, 30 квітня StarLightMedia висловила недовіру правлінню ІнАУ через конфлікт з «Ланетом». Тоді медіагрупа сказала, що «складається враження, що правління не діє в інтересах ІнАУ та своїх членів, адже останній з’їзд та обрання керівництва було два роки тому, що також ставить під сумнів діяльність правління та рішення прийняті начебто від імені всієї Асоціації». У відповідь ІнАУ зазначила, що захищає інтереси усіх своїх учасників.

Ілюстрація: Інтернет асоціація України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1726
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду