Завдяки системі кешрібейтів за 4-5 років Україна може отримати $500 млн інвестицій – Ткаченко

Завдяки системі кешрібейтів за 4-5 років Україна може отримати $500 млн інвестицій – Ткаченко

16 Березня 2021
1436
16 Березня 2021
13:32

Завдяки системі кешрібейтів за 4-5 років Україна може отримати $500 млн інвестицій – Ткаченко

1436
Кінокомпанія Apple Tree Vision, створена Star Media (засновник Влад Ряшин) і британською компанією OLLEV (засновники - Жан-Шарль Леві і Оліас Барко), працює над трьома масштабними міжнародними проєктами.
Завдяки системі кешрібейтів за 4-5 років Україна може отримати $500 млн інвестицій – Ткаченко
Завдяки системі кешрібейтів за 4-5 років Україна може отримати $500 млн інвестицій – Ткаченко

Їх запуск став можливий завдяки запровадженню в Україні з 2020 року системи кешрібейтів, яка дозволяє іноземним кінокомпаніям отримувати до 25% коштів, витрачених на виробництво на території країни. Про це повідомляє пресслужба Star Media.

Першим кінопроєктом, який претендує на використання нової системи, став «Останній найманець» (The Last Mercenary) з Жан-Клодом Ван Даммом у головній ролі. Нагадаємо, влітку 2020-го  кінокомпанія Apple Tree Vision знімала фільм в Києві для стрімінгового сервісу Netflix. Світова прем'єра запланована на серпень 2021 року.

«Я хочу привітати компанію з тим, що ви стали піонерами в цій царині, і, не зважаючи на суворий адаптивний карантин, змогли зняти в Україні стрічку «Останній найманець». Це перший і дуже символічний дзвоник для того, щоб ми могли рухатися вперед і відпрацьовувати ідеальні механізми отримання кешрібейтів», – зазначив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

За його прогнозами, впродовж найближчих 4-5 років, завдяки міжнародній співпраці, можна розраховувати на залучення щонайменше $500 млн інвестицій в Україну.

Також Apple Tree Vision розпочала роботу над шестисерійним фантастичним серіалом із робочою назвою «Інфініті» (Infinity), який створюється у партнерстві із французьким продакшеном Federation Entertainment на замовлення французького телеканалу Canal+

«Завдяки креативності українських художників-постановників ми побудували справжню міжнародну космічну станцію, яка залишиться тут, і ми зможемо використовувати її як декорацію в наступних проєктах. Ми дуже задоволені професійністю українських спеціалістів», – розповів Жан-Шарль Леві.

Також незабаром стартують зйомки повнометражного фільму «ШТТЛ» (SНTTL). Це копродукція трьох країн – України, Франції та Бельгії. Зі сторони України за виробництво відповідає міжнародна кінокомпанія Star Media, з французького боку партнером виступає компанія Forecast Pictures.

Сюжет історичної драми розгортається у 1941 році, за кілька днів до початку війни, і заснований на реальних подіях. Головні ролі у фільмі гратимуть українські актори – Анісія Стасевич і Петро Ніневський, участь братимуть також європейські та американські актори.

«Перші міжнародні проєкти, які реалізуються в Україні, формують довіру – і людську, і професіональну, стають фундаментом для виходу на новий рівень співпраці. Ми розпочали цей шлях і віримо, що в України великі перспективи та потенціал міжнародної копродукції. Отже, діємо за принципом, що дорогу до успіху подолає лише той, хто йде», – резюмував Влад Ряшин.

Нагадаємо, у вересні 2019 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку кінематографії в Україні" щодо державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб'єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні» (проєкт № 1058). 16 жовтня президент підписав цей закон, і 19 жовтня він набув чинності.

Закон збільшив суму повернення виробникам коштів, витрачених в Україні на кіновиробництво, (кешрібейтів) з 16,6% до 25%, але передбачив компенсацію цих витрат лише іноземним виробникам кіно. Крім того, іноземні кіновиробники можуть отримати повернення ще 5% витрат у разі, якщо вони використовують для створення фільмів твори українських авторів чи сюжет про Україну, зокрема тему збройної агресії проти нашої країни.

Фото: Фейсбук Олександра Ткаченка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1436
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду